Büntetés helyett figyelmeztetés

Kulcsszavak Megosztás

A parkolási ellenőrök a büntetés helyett a figyelemfelhívásra helyezik a hangsúlyt a II. kerületben május 31-ig.

Ügyfélablak használata >>>

Az Ügyfélablak rendszeren keresztül gyorsan és könnyen kiváltható az engedély. A fenti linken érhető el az Ügyfélablak és az engedély igényléssel kapcsolatos valamennyi szükséges információ.

A vírusjárvány miatt korábban ingyenessé tett parkolás végéről szóló hirtelen jött bejelentés miatt könnyen előfordulhat, hogy sokakhoz nem jut el a hír, hogy május 25-től ismét fizetős lesz a parkolás, esetleg mostanáig nem tudták kiváltani a parkolási engedélyüket. Az önkormányzat parkolóőrei – akik a parkolás leállása idején a II. kerületi takarítási akciókban segítettek – ezért az ellenőrzésekkel párhuzamosan a büntetés helyett a figyelmeztetésre helyezik a hangsúlyt május 25. és május 31. között.

Sok II. kerületi lakos – bár jogosult rá – még nem váltotta ki a parkolási engedélyét. Őket arra kérik, hogy mielőbb váltsák ki az engedélyt és éljenek az elektronikus ügyintézés, illetve fizetés lehetőségével.

A parkolási engedélyeket a Központi Ügyfélszolgálaton (1023 Budapest, Margit utca 2-4., tel.: 346-5600, e-mail: [email protected]) lehet személyesen kiváltani, ha valakinek nincs lehetősége az online ügyintézéshez.

További információk a parkolási ügyintézésről a II. kerületi Önkormányzat oldalán.

Címlap