2023. július 07.

Csatlakozna egy leendő lakásügynökséghez?

Kulcsszavak Megosztás

A leendő lakásügynökség szolgáltatásai iránt érdeklődők jelentkezését várják.

Innovatív és fontos együttműködésbe kezd városrészünk a szomszédos I. kerülettel: közösen szándékoznak lakásügynökséget működtetni.

Az egyre emelkedő ingatlanpiaci árak az egekbe tolják a lakásbérlés havi költségét, számos kerületi magánlakás mégis üresen áll. Sok lakástulajdonos nem tud, vagy nem akar a piaci lakáskiadásban részt venni. Ennek egyik oka, hogy bizalmatlanok az ismeretlen bérlőkkel szemben, mert nem tartják biztonságosnak, és félnek, hogy a bérlők lelakják a lakást, de az is előfordul, hogy a tulajdonosoknak nincs pénzük felújításra a kiadás előtt.

Az önkormányzati lakásügynökség a fenti problémákra kínál megoldást: lakáskezeléssel és garanciákkal is segítheti, hogy a bérbeadók biztonságban tudhassák ingatlanjukat, míg azt a bérlők megfizethető áron bérlik.

Ehhez várja az önkormányzat olyan ingatlantulajdonosok jelentkezését, akik az ingatlanpiac helyett az önkormányzatra bíznák üresen álló lakásukat. A modell lényege, hogy a lakásügynökség garanciát ad a bérbeadónak az állagmegóvásra és a pontos fizetésre kedvezőbb bérleti díjért cserébe.

Így az önkormányzat is hatékonyabban segítheti egyik fontos céljának elérését, hogy kedvezményes bérleti díjú szolgálati lakásokhoz juthassanak a kerületért, a kerületiekért dolgozók, például óvónők, egészségügyi dolgozók, a szociális ágazatban dolgozó munkatársak, akik számára sokszor elérhetetlen a munkahelyükhöz közeli lakhatás megteremtése.

A lakásügynökség felállításáig és elindulásáig is várja az önkormányzat azok jelentkezését a [email protected] címen, akik leendő lakáskiadóként érdeklődnek a szolgáltatás iránt.

Címlap