Egészséges finomságok a Mikulástól

Kulcsszavak Megosztás

December 6-án a II. kerületi óvodákba is megérkezett a Mikulás, aki a szülőkhöz és nagyszülőkhöz hasonlóan szívén viseli a gyerekek egészségét.

Idén ugyanis környezetbarát, újrahasznosított papírtasakban hozta el ajándékait – nyalóka és gumicukor helyett csupa egészséges finomságot, valamint néhány színes ceruzát.
Szerkesztőségünk a Bolyai Utcai Óvodában leshette meg a Mikulás látogatását, akit a gyerekek verssel és dallal fogadtak, majd izgatottan csomagolták ki a meglepetést.


Könczey Rita óvodavezető érdeklődésünkre elmesélte, hogy először kicsit meglepődve fogadták a Mikulás-csomagok megszokottól eltérő megjelenését, de azután rögtön megértették az üzenetét:
- A környezet- és természetvédelem, az újrahasznosítás, illetve az egészséges életmódra nevelés kiemelten hangsúlyos témák a gyermekek személyiségformálásában. Óvodánk immár húsz évvel ezelőtt elkészített pedagógiai programjának is pontosan ezek a vezérelvei, és azóta is ezek képezik az itt folyó nevelőmunka alappilléreit.


- Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a csomagok tartalmát az egészséges táplálkozás jegyében állította össze - a Mikulással közösen - a II. Kerületi Önkormányzat. Ez a szemlélet óvodásaink számára egyre természetesebbé válik, hiszen mi is minden lehetőséget megragadunk, hogy – spontán vagy tervezett módon – ezt közvetítsük feléjük. Ráadásul a csomagban rejlő csemegéket a legtöbb, ételérzékenységgel küzdő gyermek is fogyaszthatja. Az érintett családok közül néhány szülő előzetesen érdeklődött a Mikulás-csomag tartalma iránt, és nagy megnyugvással jelezték vissza, hogy gyermekük is megkaphatja a finomságokat. Az ajándék így nevelőmunkánk hatékonyságához is hozzájárult, amiért köszönettel tartozunk a fenntartó önkormányzatnak.

Címlap