Egy hét alatt 29 bírság elpöckölt cigicsikkekért

Kulcsszavak Megosztás

Csikkeldobásért büntetett az önkormányzat városrendészete.

A II. kerületben egy hét alatt 29 bírságot szabtak ki cigicsikkek eldobásáért. A bírságokat a kerület városrendészete a Széll Kálmán téren, a Lövőház utcában, a Fény utcában, a Margit körúton és a Patakhegyi utcában szabták ki – tájékoztatott Őrsi Gergely polgármester, aki úgy fogalmazott, hogy ez a szám szomorúan nagy, de még ennél is szomorúbb, hogy hányan tartják teljesen természetesnek a csikkek flegma eldobálását, ugyanis erre a mozdulatra nincs mentség, mert mindenki tudja, aki ilyet tesz, hogy szemetel, és mindezt úgy, hogy távolról sem érdekli a köztisztaság.

A cigarettacsikk rendkívül szennyező és káros hulladék: arzént, formaldehidet, ólmot, hidrogén-cianidot, és ammóniát tartalmaz többek között, ráadásul csúfítja a területet, ahol eldobták.

Szeptember eleje óta 5000-től 150 000 forintig terjedő pénzbírság szabható ki elpöckölt cigarettacsikkek miatt a II. kerületben. A II. Kerületi Önkormányzat arra kér mindenkit, hogy ügyeljen a köztisztaságra, és ne szórja el az utcán a csikket, hiszen így megkímélhető környezetünk egy erősen szennyező hulladéktól, és a bírságot is fölösleges kockáztatni.

A városrendészeknek sem ez a legfontosabb feladata, hiszen segítenek az iskolakezdésnél, folyamatosan felügyelik a lomtalanítást, sok bejelentést kapnak. A II. kerület bízik benne, hogy a csikkek eldobálása visszaszorul, és nem lesz szükség bírságolásra. Az önkormányzat egyúttal egyeztetést kezd a dohányboltokkal annak érdekében, hogy segítsenek a köztisztaság javításában.

Címlap