Együttműködés a kerületi egészségügyi ellátás javításáért

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerületi Egészségügyi Szolgálat, a Budai Irgalmasrendi Kórház és a Szent Ferenc Kórház együttműködési megállapodást írt alá.

Háromoldalú megállapodást kötött a Budai Irgalmasrendi Kórház, a Szent Ferenc Kórház, valamint a II. kerületi Egészségügyi Szolgálat, hogy összehangoltan segítse a II. kerületi járó- és fekvőbeteg ellátást.

Az egyházi és önkormányzati együttműködés célja, hogy még magasabb színvonalú legyen a kerületi egészségügyi szakellátás. Az együttműködés első lépéseként az egyházi intézményekből három remek kardiológus segíti a Pulzus Egészségügyi Központban a munkát. A Szent Ferenc Kórházból április 1-től dr. Monostory Enikő érkezett, a Budai Irgalmasrendi Kórházból pedig májusban dr. Frész Tamás és dr. Nényei Zoltán támogatta a betegellátást.
Őrsi Gergely polgármester örömét fejezte ki, hogy létrejött a megállapodás, ami álláspontja szerint a sokszor leterhelt egészségügyi rendszerben példaértékűvé válhat, és az egyházi és önkormányzati fenntartók együttműködésén alapuló modell magas színvonalú helyi szakellátást biztosíthat. Egyben köszönetet mondott a kórházaknak, hogy segítik a közös betegellátást.

Címlap