Együttműködés Budakeszi, a II., és a XII. kerület közlekedési problémáinak megoldásáért

Kulcsszavak Megosztás

A Budakeszi út felújítása érdekében együttműködésről döntött Budakeszi, a II. kerület, és a XII. kerület polgármestere, valamint a Fővárosi Vízművek Zrt. vezetése.

A II. kerületi Polgármesteri Hivatalban tartott szeptember 9-i egyeztetésen egyetértettek abban, hogy közös érdek az agglomerációs közlekedés megoldása, melynek része, hogy mielőbb elindulhasson a Budakeszi út teljes felújítása, közműcserével és szakaszos buszsáv létesítésével.

Eddig nem volt példa a mostanihoz hasonló szoros együttműködésre fővárosi kerületek és egy agglomerációs település között. Dr. Győri Ottilia, Budakeszi, Őrsi Gergely, a II. kerület, és Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere első lépésként a szerdai egyeztetésen megállapodtak abban, hogy kezdeményezik egy hatástanulmány elkészítését a Budakeszi út felújításáról, és az ehhez kapcsolódó P+R parkolók létesítéséről, valamint a Budakeszit elkerülő út megépítéséről. A tanulmány elkészítését a három önkormányzat anyagilag is támogatná.

A résztvevők egyetértettek abban is, hogy az agglomerációs közlekedési problémák hosszú távú megoldásakor fokozottan figyelembe kell venni a környezetvédelmi szempontokat is. A Zsámbéki medence településeiről jelenleg ugyanis naponta átlagosan 11 ezer autó érkezik a fővárosba, ezek nagyrésze pedig a II. kerület és a Hegyvidék útjait terhelik. A Budakeszi úti leendő felújítás, a hozzá kapcsolódó fejlesztésekkel­ ösztönözné a tömegközlekedési eszközök használatát, és jelentősen csökkentené a két fővárosi kerületre háruló terhelést.

Címlap