Elhunyt Tompa János képviselő

Kulcsszavak Megosztás

Egy egész kerület búcsúzik Tompa János önkormányzati képviselőtől.

78 éves korában július 4-én elhunyt dr. Tompa János, nyugállományú honvéd tábornok, a II. kerület 2-es számú egyéni választókerület képviselője és a Demokratikus Koalíció kerületi szervezetének vezetője.

A képviselőtől Őrsi Gergely polgármester közösségi oldalán búcsúzott.

- Elhunyt Tompa János képviselőtársam és barátom. Katona, a legjobbak közül való, ezért a békénél jobban semmit sem szeretett. Atyai jóbarátomként szerettem Tompa Jánost, akinek lelke ma átment a túlvilágra. Persze János lenne az első, aki tiltakozna ez ellen, hiszen igazi mérnökember volt, aki csak abban hitt, amit ki lehetett számolni, amit meg lehetett mérni. Mégis hiszem, akiben ennyi törődés, szeretet és figyelem volt, annak nem érhet véget élete azzal, ahogy egyszer csak leáll a szíve. János szelleme tovább él és itt marad velünk Budán, ahol élete derekán otthonra talált.

Katona volt, aki egész életében hidakat épített emberek között. Amikor politikusok látványos fényképeken pózoltak, akkor ő volt az, aki parancsnokként irányította a vasfüggöny lebontását. A Magyarországot a nyugati világtól elválasztó kerítés felszámolása után egész életében azért dolgozott, nehogy még egyszer fal válasszon el minket a demokratikus világtól. A volt Jugoszlávia területén a szó legszorosabb értelmében hidakat épített, ő felelt azért, hogy a lerombolt átkelők helyén pontonhidak épüljenek és visszatérhessen az élet a délszláv népek otthonába. A parancsnokság számára sosem a hatalomról szólt, sokkal inkább felelősségről, vezetésről és ami a legfontosabb: emberi tisztességről.


Nyugdíjba vonulása után fordult a helyi közélet felé és lett önkormányzati képviselője otthonának, a Fény utcai piac környékének. Igazi harcosként küzdött minden egyes törött szemetes kijavításáért, a Káplár utca – Fillér utca sarkán a gyalogátkelő építéséért vagy éppen újabb pihenőparkok létrehozásáért. Fáradhatatlanul járta körzetét, keresve azt, mitől lehetne jobb hely otthonunk.

Tompa János családja, lányai és unokái mellett egy egész városrész gyászol.

János, legyen neked könnyű a föld.


Címlap