Elismerés II. kerületi tűzoltóknak

Kulcsszavak Megosztás

Második alkalommal adták át a II. kerületi Önkormányzat Szent Flórián-díját, amellyel hivatásos és önkéntes tűzoltók munkáját ismerik el.


A hivatásos és önkéntes tűzoltóknak a II. kerületben élők biztonságának érdekében végzett áldozatos munkáját köszöni meg minden évben az önkormányzat a Szent Flórián-díjjal, amelyet május 6-án adtak át második alkalommal.

Idén a II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon szolgáló Kiripolszki János főtörzsőrmester és András Márton, a Rózsadomb Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltója vehette át az elismerést Őrsi Gergely polgármestertől, aki megköszönte a hivatásos és önkéntes tűzoltóállomány áldozatos munkáját.

A Budakeszi úti tűzoltóparancsnokságon megrendezett átadáson jelen volt többek között Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Sebők Péter tűzoltó őrnagy, a II. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka, valamint Belovics György tűzoltó alezredes, tűzoltósági felügyelő.

A hivatásos tűzoltóparancsnokságon és Ruszti úti önkéntes tűzoltó egyesület szertárnál tartott ünnepségen egyaránt részt vett a II. kerületi Önkormányzat képviseletében Szabó Gyula alpolgármester és Varga Előd Bendegúz alpolgármester, valamint Besenyei Zsófia önkormányzati képviselő, a Településüzemeltetési, Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnöke, valamint Rozsos Zsolt, a rózsadombi önkéntes tűzoltók vezetője.


Címlap