Elismerés önkormányzatunknak

Címlap   |   2020, február 17 - 11:13Send by email

Az integrált és energiahatékony városfejlesztésért díjazták a II. Kerületi Önkormányzatot. 

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) február 11-i rendezvényén az Energiaklub átadta a példamutató és elkötelezett önkormányzatoknak járó díjat, melyet tavaly az Energiaklub településfejlesztési projektjéhez kapcsolódó verseny keretében hirdettek meg. A II. Kerületi Önkormányzatot az „elkötelezett” kategóriában díjazták, másik két önkormányzat mellett.

A díjat a II. Kerületi Önkormányzat nevében Kovács Márton alpolgármester vette át

Az integrált és energiahatékony városfejlesztést a közös tanulás módszertanával elősegítő Multiply-projektben hat ország önkormányzatai együtt tanulva és fejlődve, konkrét megoldásokat dolgoznak ki a településfejlesztés érdekében a közlekedés, a területhasználat és az energiahatékonyság rendszereit figyelembe véve. A pályázaton azok az önkormányzatok részesültek elismerésben, amelyek a versenykiírásban szereplő nemzetközi kritériumoknak megfeleltek. A pályázóknak be kellett mutatniuk a fenti három területen már bevezetett, vagy a jövőben tervezett intézkedéseiket, mint például a megújuló rendszerek széles körű alkalmazása, klímabarát közlekedési módok fejlesztése, vagy korábbi ipari területek rehabilitálása közösségi térré alakításukkal.
A díjazott önkormányzatok egy összesen hatalkalmas továbbképzésen vesznek részt, melynek során egymástól tanulva, valamint az Energiaklub és több külső szakértő segítségével az általuk kiválasztott településrészekre vonatkozó energiaterveket dolgoznak ki. Az első műhelyfoglalkozás január végén zajlott le, idén ősszel pedig Olaszországban találkoznak a hat ország díjazottjai, így nemzetközi szinten is alkalom nyílik a tapasztalatcserére.
(Forrás: www.energiaklub.hu)