Elkészült a Lotz Károly utcai rendelő teljes felújítása

Kulcsszavak Megosztás

További orvosi rendelőkben is felújításokat végeztek a II. kerületben.

A teljesen felújított Lotz Károly utcai rendelő átadásán Őrsi Gergely polgármester kiemelte, hogy a felújítás során felvonót alakítottak ki, az épületrészt akadálymentesítették, átépítették az épületgépészeti és elektromos közművek infrastruktúráját, video-kaputelefonos rendszert alakítottak ki, új betegvárók, akadálymentes mosdók, pelenkázók, orvosi szobák tárolók, öltözők és teakonyhák épültek.

Az átalakítás során arra helyezték a hangsúlyt, hogy magasabb színvonalú egészségügyi ellátás valósulhasson meg, és biztosítsuk a dolgozók megfelelő munkavégzésének helyszínét a szintenkénti orvosi rendelőkkel, a hozzájuk kapcsolódó asszisztensi szobákkal, teakonyhával, mosdóval, öltözővel és funkcionális tárolókkal.

A Lotz Károly utcai rendelő teljes felújítására az Egészséges Budapest Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított forrásból 258 millió forintot használtak fel, amit kiegészít a 69 millió forintos önkormányzati önerőből megvalósuló fejlesztés.

A polgármester a rendelő megtekintésekor elmondta azt is, hogy a Fazekas utcai vízivárosi rendelő átadása, a Lotz Károly utcai rendelő teljes felújítása mellett hat további rendelő – a Vérhalom téri, a Fillér utcai, a Rét utcai, a Tölgyfa utcai, az Ady Endre utcai és a Komjádi utcai rendelők – részleges felújítása is megtörtént. A fejlesztések és felújítások elvégzéséhez az Egészséges Budapest Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított 500 milliós forrás mellett szükség volt az önkormányzat 132 millió forintos önerőből megvalósuló fejlesztéseire is.

Mint Őrsi Gergely polgármester az átadáson elmondta, bízik benne, hogy a megújult orvosi rendelők hatékonyan szolgálják majd a páciensek gyógyulását.

A rendelő átadásán Őrsi Gergely polgármester mellett többek között részt vett Karácsony Gergely főpolgármester, Havasi Gábor, fővárosi egészségügyi tanácsnok, Polák László, a II. Kerületi Egészségügyi Szolgálat főigazgatója, valamint Kovács Márton, Szabó Gyula és Varga Előd Bendegúz alpolgármesterek, illetve Némethy Béla és Perjés Gábor önkormányzati képviselők, illetve az új rendelőben dolgozó orvosok és asszisztensek.

A Lotz Károly utcai négy rendelőben a tervek szerint július 6-tól fogadják a pácienseket.Ami megújult:


A felújítás során a teljes épületgépészeti-, elektromos közmű infrastruktúra átépítése megtörtént. A közműfogadó helyektől új gépészeti rendszereket, új vezetékezés és új fűtő-, hűtő-, szellőző berendezéseket építettünk.

Fejlesztették az elektromos hálózatot, az energetikai fejlesztés jegyében korszerű hőszigetelő üvegezésű nyílászárókat építettek be.

A megújult rendelőben mostantól egy korszerű felvonó szolgál, amivel a rendelő szintjeinek akadálymentes megközelítése biztosított.

A betegek kényelmét szolgálják a szintenként kialakított betegvárók, valamint az azokhoz kapcsolódó mosdóhelyiségek, akadálymentesített mosdók, valamint pelenkázók.

A betegforgalmat segíti az újonnan kialakított, minden orvosi rendelőből elérhető video-kaputelefonos beléptető rendszer.

Valamennyi berendezés, beépített- és mobil bútor első osztályú gyártmány, tartós, minőségi termék.

Az épület körüli az udvart, az előkertet, az oldalkertet és a hátsó kertet füvesítették, és a meglévő társasházi kerítést is lefestették a teljes telek hosszán.

Az előkertben új, négy állásos kerékpártárolót helyeztek ki, és új villámhárító rendszert építettek az egész társasházban.

Címlap