2019. október 07.

Elkészült a sportpálya a Fenyves utcában

Kulcsszavak Megosztás

A szülők és a II. Kerületi Önkormányzat támogatásával újul meg a Szabó Lőrinc iskola Fenyves utcai tagintézményének udvara.

A részét képező sportpályát már október 4-én birtokba vehették a gyerekek, de tervezik a sportpálya melletti terület felújítását is. Az elmúlt tanév végén rendezte meg a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium az Óriás Lóci Pikniket azzal a céllal, hogy az adományokból az iskola alapítványa fontos fejlesztéseket, beruházásokat valósíthasson meg. A Jam Session együttes, Charlie és Frenreisz Károly nyár eleji fellépésén befolyt felajánlásokat a Fenyves utcai iskola udvarának felújítására fordítják. Szintén az iskola modernizálásának része, hogy a II. Kerületi Önkormányzat a Közép-budai Tankerületi Központtal együttműködve felújította a sportpályát. Az avatáson a résztvevőket köszöntve T. Zuggó Tünde, az intézmény igazgatója arra emlékeztetett, amikor még csak álmodtak a megújult udvarról, és arról, hogy azon játszhatnak a gyerekek. – Ez mára valósággá vált, köszönhetően az együttműködésnek – mondta az igazgató, aki Széchenyi Istvánt idézve – „Egynek mindent nehéz, soknak semmi sem lehetetlen” – utalt az összefogás erejére. Az önkormányzat az elmúlt években a tankerületi központnak biztosított száz-száz millió forint támogatáson keresztül támogatja a kerületi alap- és középfokú oktatási intézmények karbantartását, felújítását, amelynek során több sportinfrastrukturális fejlesztés is megvalósult. Ebből az összegből újulhatott meg a Fenyves utcai iskola sportpályája 13 millió forint ráfordítással.

– A II. kerületben – mintegy tíz éve – olyan gazdasági helyzetet teremtettünk, amivel minden évben komoly összeget fordíthatunk a sportberuházásokra – mondta Láng Zsolt polgármester. – Csaknem az összes iskolai sportpályát korszerű burkolattal láttuk el, uszodát, sportcentrumot építettünk játszóterekkel, fitneszparkokkal és közösségi terekkel, hogy az itt lakók jól érezzék magukat. Már nem az önkormányzat feladata az iskolák fenntartása, de felelősséget érzünk a helyi intézményekben tanuló diákokért. A polgármester emlékeztetett arra az ígéretére, miszerint megduplázzák a támogatói koncerten összegyűlt ötmillió forintot. A kiegészült összegből a sportpálya melletti területet újítanák fel együttműködésben az iskolával, a szülői közösséggel. Hajnissné Anda Éva, a Közép-budai Tankerületi Központ igazgatója beszédében azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzattal nagyon jó a munkakapcsolat, amire jó példa a gyerekek által most birtokba vett sportpálya. – Elismeréssel kell szólni az iskola és a gyerekek iránt felelősséget érző szülői közösségről is, amelynek fontos szerepe volt a fejlesztésben – tette hozzá. A tankerületi igazgató elmondta, hogy a pálya már negyedik generációs akrilborítású, ami garantálja a jó minőséget. Erről bizonyosodhattak meg a Fillér és a Szabó Lőrinc iskola diákjai, valamint a szülők, akik a táncbemutatón, illetve a játékos sportversenyeken már kipróbálhatták az új, többfunkciós pályát. Az eseményen mások mellett részt vett Gór Csaba és Biró Zsolt önkormányzati képviselő is.

Címlap