Elkészült az új óvoda Pesthidegkúton

Kulcsszavak Megosztás

Hamarosan a gyerekek is birtokba vehetik a Kadarka és a Szabadság utca sarkán álló új óvodát.

A II. Kerületi Önkormányzat a Kadarka és a Szabadság utca sarkán álló telkén új, száz férőhelyes óvodát épített, amely a Hidegkúti út 220. alatti óvodát váltja ki. Már a bútorozás zajlik, a kicsik hamarosan használatba vehetik a négy új csoportszobát, a fejlesztőszobát és az udvari játszóteret is.
A II. kerület a családosok körében az egyik legnépszerűbb városrész, és bár az önkormányzat az elmúlt évtizedben már 750 új hellyel bővítette óvodai hálózatát, a férőhelyek számának további növelését is szolgálja a Kadarka utcai új épület.


A Hidegkúti út 220. szám alatti, rossz adottságú telken álló jelenlegi épület helyett immár egy alkalmas helyszínen, a Kadarka utca 1–3. (Szabadság u. 43.) alatt épült új óvoda, mely hamarosan a környékbeli kisgyermekes családok rendelkezésére áll. A megépítéséhez szükséges telket az önkormányzat biztosította, az óvodát saját forrásból működteti majd. Az üzemeltetési költségek az eddigieknél jóval alacsonyabbak lesznek, hiszen az új épületben megújulóenergia- (napenergia) és csapadékvíz-hasznosítás valósul meg, illetve jobb levegőjű lesz az új környezet, ami a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont, valamint a nemrég megnyitott uszoda területével határos. A Kadarka utcai óvoda hasznos alapterülete 1167 m2, az új épületben részleges pince, földszint és emelet van.
A beruházás költségeinek ötven százalékát a II. Kerületi Önkormányzat saját forrásból biztosította, a fennmaradó részt az európai uniós Széchenyi 2020 fejlesztési program Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázati keretéből finanszírozták.

Címlap