Emlékhely a virágosbódé helyén

Kulcsszavak Megosztás

Kolodko-szoborral emlékeznek hamarosan Aranka nénire és Béla bácsira.

Aranka néni és Béla bácsi évtizedeken át árult virágot pasaréti kis boltjában, és ez idő alatt a környék ikonikus alakjaivá vált. Az ott lakók a virágárus házaspár halála után is emlékeznek kedves szomszédaikra, a bódét ellepték a gyertyák, virágok, fényképek. Egy, még tavaly tavasszal indult közösségi kezdeményezésre született az a döntés, miszerint az elárvult virágosbódé helyén méltó emlékhelyet alakítsanak ki. A munkálatok június 20-án el is kezdődtek.

– Az emlékhely kezdeményezőinek közössége támogatta, hogy a virágbolt helyén egy zöldszigetet, a sziget „tetején” egy páros mini szobrot helyezzünk el Aranka néni és Béla bácsi emlékére, amit Kolodko Mihály szobrászművész készít el. A „bódé” Aranka néni és Béla bácsi nélkül már sosem lesz ugyanolyan, de ez a zöldsziget minden arra járót emlékeztet majd rá, milyen sokat jelentenek az apró gesztusok, amik boldogabbá teszik mindennapjainkat – írta Őrsi Gergely polgármester közösségi oldalán.
A polgármester arról is beszámolt, hogy az emlékhely kialakítása mellett annak környezetét is rendezik, és a tervek szerint kora ősszel sor kerülhet felavatására.

Címlap