2022. május 21.

Esély Sportnap a II. kerületben

Kulcsszavak Megosztás

Első alkalommal került sor az Esély Sportnap megrendezésére a II. kerületben.

Budapest II. kerületében első alkalommal került sor 2022. május 21-én az Esély Sportnap megrendezésére, amely a fogyatékossággal élők társadalmi integrációját segítő sportrendezvény. Az egyedülálló rendezvény célja, hogy a résztvevők megismerjék egymás különbözőségeit és erősödjön bennük az elfogadó hozzáállás.

Öt II. kerületi iskola diákjai vettek részt az eseményen - Addetur Iskola, Móricz Zsigmond Gimnázium, Gyermekek Háza, II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium – közösen csapatot alkotva a MEREK-ből (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja) VGYKE-ből (Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete) érkezett résztvevőkkel.

6 vegyes csapat került kialakításra, kiegészülve egy-egy Testnevelési Egyetemről érkező hallgatóval. A résztvevők 7 “állomáson”, különböző sportágakkal ismerkedhettek meg, vetélkedhettek és próbálhatták ki azokat közösen, csapatban.

A különböző helyszíneken a játékos feladatok végrehajtásánál, a csapatok pontokat gyűjthettek. A legtöbb pontot összegyűjtő csapatot a Rákóczi Gimnázium és Gyermekek Háza iskola diákjai alkották, akik az élményeken kívül a Gyarmati Dezső Uszodába nyertek belépőjegyet, továbbá minden résztvevő emléklapot és érmet is nyert. GRATULÁLUNK!

Sportágak:

A rendezvényen olyan ép és sérült emberek által közösen játszható csapatsportokban mérhették össze ügyességüket a csapatok, mint az ülőröplabda, boccia, de a feladatok között sötétlabirintus és szellemi vetélkedő is helyet kapott. A résztvevők kipróbálhatták erejüket ergométeres evezőgépen, és lehetőség volt összemérni tudásukat para asztaliteniszezőkkel is. A Roll Dance kerekesszékes tánccsoport bemutatója mindenkit elragadott. A FODISZ által a csapatok részt vehettek a NO Para, Para ON! program előadásán és a vakksakkot is kipróbálhatták.

A helyszínen a Sport Kft. sporttörténeti kiállítása is megtekinthető volt.

A rendezvény a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft., valamint a II. Kerületi Városfejlesztő Zrt. szervezésében, a Közép-Budai Tankerületi Központ, a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK), ülőröplabda válogatott, BFKH II. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztály, a FODISZ, és a MÁI SE partnerségével és II. Kerületi Önkormányzat és a Cafe Blini támogatásával valósult meg.

Címlap