2021. november 10.

Ezerkétszáz fát ültettek

Kulcsszavak Megosztás

A Menedzserek Országos Szövetsége a Főkert Zrt-vel együttműködve 1200 fát ültetett el a Szépvölgyi út végénél egy régi murvás parkolók helyén.

A kezdeményezést a Menedzserszövetség még február 18-án. a Menedzserek a Társadalomért - Fókuszban a Jövő! Digitális Konferenciáján hirdette meg és elindított egy adománygyűjtést, melynek célja, hogy 1000 fa elültetésével Budapestet élhetőbbé, zöldebbé tegye a jövő számára. A rendezvény teljes részvételi díját a szövetség az őszi faültetési akcióra ajánlotta fel.

Az adománygyűjtés az elmúlt kilenc hónapban a Menedzserszövetség számos eseményén (Jövő Menedzsere Summer Party, JEEP Akusztik Piknik, Dutcham-el közös After Holiday Party & Golf Kupa) tovább folytatódott, ennek köszönhetően a szövetség most az eredeti célt messze túlszárnyalva 1200 fát ültethetett el a Szépvölgyi kiserdőben tagjaival, támogatóival és partnerszervezeteivel közösen.

Faültetés a Szép-völgyben

A szövetség és partnerei november 8-án a Főkert Zrt. közreműködésével kezdte el a faültetést a Szépvölgyi út felső szakaszán, a régi murvás parkolók területén, ahol tavasszal a Szép-völgyi URBforDAN mintaprogram keretében egy fátlan részt sikerült márt beültetni őshonos növényekkel. A kertészeti vállalat munkatársainak iránymutatásával az önkéntesek többek között csertölgyet, molyhos tölgyet és mezei juhart is ültettek.

Faültetés a Szép-völgyben

Az eseményt Őrsi Gergely polgármester, Kapitány István, a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke, Désirée Bonis, holland nagykövet és Zakar András, a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Főkert kertészeti divízió főigazgatója nyitotta meg és ültették el az első csemetéket. Az önkormányzat képviseletében az ültetésen részt vett Kovács Márton alpolgármester is.

Faültetés a Szép-völgyben

A Menedzserszövetség faültetési akciójában közel 100 fő vett részt, köztük olyan multinacionális cégek vezetői is, mint az E.ON Hungária Zrt., Shell Hungary zRt., MetLife Magyarország, Knorr-Bremse Magyarország, a Foxconn csoport és a Fiat500, akik a program főtámogatói is voltak egyben. A faültető program szakmai támogatója a Water & Soil Kft.

Címlap