Felhívás

Kulcsszavak Megosztás

Felhívás a Kerületi Építési szabályzat felülvizsgálatának (munkaközi) partnerségi egyeztetésére.

Tisztelt kerületi lakosok, érintett partnerek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy elkészült Budapest Főváros II. Kerületének Építési Szabályzatáról szóló 28/2019.(XI.27.) Önk. rendelet (KÉSZ) felülvizsgálatának munkaközi véleményezési dokumentációja. A KÉSZ felülvizsgálata a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet szerinti teljes eljárásban történik.

A módosítással érintett terület megegyezik a KÉSZ területi hatályával.

A módosítás célja a rendelet gyakorlati használata során észlelt pontatlanságok javítása, valamint a partneri kérelmek kezelése.

A módosítás várható hatása az, hogy a KÉSZ 2019.12.31-én történt hatálybalépése óta, továbbá a 2020.07.27-től 2020.09.11-ig tartott előzetes partnerségi egyeztetés és a munkaközi partnerségi egyeztetés keretében érkezett megkeresések kezelésével az érintett területek szabályozási környezete rendezettebbé válik.

A munkaközi véleményezési szakasz része a 2021. október 13-tól 2021 október 30-ig zajló (munkaközi) Partnerségi egyeztetés. Ennek keretében 2021. október 21-én 17:00 órától, a Völgy Utcai Ökumenikus Óvodában (1021 Budapest, Völgy utca 3.) Trummer Tamás főépítész LAKOSSÁGI FÓRUMOT tart.

Részvételi szándékát a [email protected] e-mail címen előre jelezheti.

A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 6/2017. (II.24.) önkormányzati rendeletben rögzített rendelkezések szerint, a megindult eljárásba bejelentkezhetnek Partnernek. A partnerségi egyeztetés során a Partnerek a lakossági fórumon szóban, vagy a felhívás ideje alatt (2021.10.13.-tól 2021.10.30.-ig) írásban — rövid indokolással kiegészítve — észrevételeket tehetnek, véleményeket, javaslatokat nyújthatnak be a tervezettel kapcsolatban, az elérhetőségük és érintettségük feltüntetése mellett:

elektronikus levélben a [email protected] címre küldve;

postai úton a Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal Főépítészének címezve (1024 Budapest, Mechwart liget 1. vagy 1277 Budapest 23. Pf. 21.);

személyesen: a Hivatal Központi Ügyfélszolgálatnál (1023 Budapest, Margit utca 2-4. címen);

A tárgy mezőben vagy a borítékon kérjük feltüntetni: „KÉSZ felülvizsgálat 2021 munkaközi” címet.

A KÉSZ tervezete az alábbi elérési útvonalon lesz elérhető:

http://archiv.masodikkerulet.hu/hirdetotabla/hirdetmenyek/partnersegi_egyeztetes/KESZ_felulvizsg_munkakozi_parntersegi.html

Tájékoztatjuk, hogy a véleményezéshez szükséges a véleményt adó teljes nevének megadása, melynek hiányában véleményét nem tudjuk figyelembe venni. Nevének megadásával az adatkezeléshez szükséges hozzájárulását megadottnak tekintjük. Nevét kizárólag a terv készítéséhez kapcsolódó véleményezésével összefüggésben kezeljük.

Budapest, 2021. szeptember 22.

Tisztelettel:

Őrsi Gergely

Polgármester megbízásából eljárva

Trummer Tamás
főépítész sk.

Címlap