2024. március 27.

Felhívás – szavazatszámlálás

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerületi Választási Iroda a választási szervként működő szavazatszámláló bizottságokba tagok/póttagok jelentkezését várja.

A jelentkezők közül a tagokat/póttagokat Budapest Főváros II. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete választja meg.

Azon választójogosultsággal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezését várjuk, akik kerületünk állandó lakói.

Nem lehet a választási bizottság (szavazatszámláló bizottság) tagja: a köztársasági elnök, a háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt, és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint a választáson induló jelölt.

Nem lehet a választási bizottság választott tagja továbbá: párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott, a munkavállaló, az egészségügyi szolgálati jogviszonyban, valamint a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyban álló személy kivételével.

A jelentkezéseket az erre rendszeresített jelentkezési lap kitöltésével,[email protected] e-mail címre aláírva megküldve vagy a Mechwart liget 1. sz. alatti épület recepciójára leadva (itt is kitölthető) várjuk 2024. április 12. napjáig.

Budapest, 2024. március 27.

dr. Szalai Tibor jegyző

a Választási Iroda vezetője

Címlap

Csatolmányok: