Felkészülés az uszoda újranyitására

Kulcsszavak Megosztás
Send by email

A Gyarmati Dezső Uszoda kapcsán több, a rendeltetésszerű használatot akadályozó probléma is felmerült, így területén jelenleg munkálatok folynak.

A beruházó felügyeletével zajló garanciális javításokon túl független igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálják, milyen munkálatok szükségesek ezen felül. Az önkormányzat a hibák mielőbbi elhárításán dolgozik. Az a cél, hogy a II. kerület mielőbb biztosítani tudja – a járványügyi veszélyhelyzet korlátozásainak enyhítését követően – a sportolók és a lakosság számára az uszoda teljes területének használhatóságát, azonban figyelembevéve a felmerült hibákat, ez még nem lehetséges.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ötvenméteres belső medence nem használható, így a június 15-i tervezett újranyitást követően csak a külső, 33 méteres medence és a belső tanmedence áll majd rendelkezésre. A lakosság számára hétköznap reggel 6–8-ig használható a nyitott medence, illetve péntek délután 14 órától a vasárnap esti zárásig. A többi idősávot a nyári táborozók és a versenysportolók számára tartják fenn.

Bővebb információk: www.gydu.hu.

Címlap