2022. augusztus 05.

Fix traffipaxokkal a gyorshajtók ellen

Kulcsszavak Megosztás

Sebességmérőkkel és civil rendőrautóval óvják a biztonságot.

Három fix traffipaxot telepít a II. Kerületi Önkormányzat és újra jön a "pofátlanító" járőrautó a gyorshajtások csökkentése érdekében és a közlekedésbiztonság javításáért.

A gyorshajtások csökkentéséért erről egyeztetett a napokban Őrsi Gergely polgármester, Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya, Balogh Ádám alezredes, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, Varga Előd Bendegúz alpolgármester és Szalai Tibor jegyző. A gyorshajtással nagyban érintett Máriaremetei úti megbeszélésen az önkormányzat képviselői kezdeményezték a rendőrségnél a fix sebességmérő kamerák telepítését a II. kerület frekventált pontjaira, közte a Máriaremetei útra is, ahol folyamatos veszélyt jelent a sebesség túllépése. Az egyeztetésen főkapitány támogatta a kerület kezdeményezését, így a jövőben első körben három helyen létesül az önkormányzat finanszírozásával fix sebességmérő pont.

Terdik Tamás, Balogh Ádám, Őrsi Gergely, Varga Előd Bendegúz és Szalai Tibor

A közlekedés biztonságot javító korábban kezdeményezett akciók tovább folynak a kerületben a rendőrség által. Ennek keretében folyamatos a fokozott rendőri sebességmérés a kerület útjain, illetve folyamatosan róják az utcákat a rendőrség úgynevezett „pofátlan(TAN)ító” járőrautói. Az általuk készült felvételekből már láthattak válogatást korábban a kerületi polgárok.

Az önkormányzat továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy növeljék a közlekedésbiztonságot akár a zebrák átfestésével, akár kiemelt kereszteződések építésével, akár további figyelemfelhívó eszközökkel, melyek a szabályok betartására ösztönzik a közlekedőket.

Címlap