2020. május 05.

Fizetési kedvezményekkel a helyi vállalkozókért

Kulcsszavak Megosztás

A helyi közösség és hétköznapjaink fontos pilléreit jelentő üzletek, vállalkozások, szolgáltatók kerültek nehéz helyzetbe a koronavírus-járvány miatt, forgalmuk csökken, többen már be is zártak.

A II. Kerületi Önkormányzat ezért a lehető legtöbb módon igyekszik segíteni a kis- és családi vállalkozásokat. A helyi gazdasági és társadalmi hatások enyhítésének fontos eleme, hogy az önkormányzat az április 22-én hatályba lépett rendelettel elsősorban kamatmentes fizetési halasztást ad, vagy különösen indokolt esetben elengedi, illetve csökkenti az érintett vállalkozások által használt, az önkormányzat tulajdonában álló, nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díját, hogy használóik a lehető legkevesebb kárral vészelhessék át a kritikus időszakot.

A rendeletben foglalt feltételek szerint a polgármester – a képviselő-testület tagjaiból felkért Véleményező Tanács javaslatára – a bérleti díjat a kérelem benyújtásának időpontjától kezdődően 2020. június 30-ig terjedő időtartamra mérsékelheti vagy engedheti el.

A kérelmezéskor meg kell jelölni többek között a fizetési nehézség okait, és nyilatkozni kell, hogy a bérlő milyen intézkedéseket tett meg, illetve fog megtenni jövőbeni fizetőképessége fenntartása érdekében. A rendelet teljes szövege, valamint a fizetési kedvezmény iránti kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatvány az alábbi linken érhető el: https://masodikkerulet.hu/hirdetmenyek/ hirdetmeny-41

Címlap