Folytatódik a szemétszedés

Kulcsszavak Megosztás

A Nagybányai útnál és a Pesthidegkúton is jártak a kerülettakarító önkéntesek.

A Nagybányai út környékén folytatódott a közösségi takarítás március végén, az önkéntesekhez és az önkormányzat munkatársaihoz ezúttal a Rózsadomb Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is csatlakoztak. Szükség is volt a segítségre, hogy minél több hulladékot össze lehessen szedni, mielőtt benövi a zöldülő aljnövényzet, és egy időre ismét a „szőnyeg alá söpri” az eldobált, vagy egykor szándékosan lerakott szemetet.

Egy hét múlva rekordmennyiségű hulladékot szedtek össze a közösségi takarítók, ezúttal Pesthidegkúton a régi temetőnél és a Véka utca környékén folytatták a környezet megtisztítását. Mint kiderült, az elmúlt hetek eddigi állomásai közül ezen a helyszínen volt a legtöbb hulladék, látszott, hogy a területet nagyon sokan használták szemétlerakóként már évtizedek óta.
Ennek ékes bizonyítékai az olyan „hulladékkülönlegességek”, mint például a 12 forintos zacskós tej vagy a 24 forintos rovarirtó.

A takarítás folytatódik! Aki szeretne részt venni a II. kerület megtisztítását célzó takarításokon, jelezheti részvételi szándékát a [email protected] címen, és a szervezők tájékoztatják a lehetséges helyszínekről és időpontokról.


Címlap