Folytatódott a Közösségi Liget megvalósítása

Címlap   |   2022, október 12 - 10:56Send by email

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat a „Közösségi Liget megvalósítása” című projektjével sikeresen pályázott a Budapest Főváros Önkormányzata által kiírt „TÉR_KÖZ” elnevezésű város-rehabilitációs pályázaton, közterület komplex megújítása témában.

A beruházás a Máriaremetei út – Szabadság utca – Kadarka utca – Áchim András utca által határolt tömbön belül valósul meg, a Fővárosi Közgyűlés 300 millió forintos támogatásával. A projekt eredményeképpen az eddig kihasználatlan lehetőségeket rejtő terület megújult. A beruházás keretében környezetrendezéssel, tájépítészeti eszközökkel sport, közösségi és rekreációs funkciókat ellátó park jött létre.

A projekt soron következő közösségi fórumára 2022. szeptember 10-én került sor. A rendezvény egyben próbanap is volt, hiszen az érdeklődők nemcsak megtekinthették, hanem ki is próbálhatták az elkészült elemeket.

Őrsi Gergely polgármester a fórumon beszámolt az érdeklődőknek a megvalósult környezetrendezési, tájépítészeti munkálatokról, valamint ismertette az elkészült közösségi, rekreációs funkciókat ellátó eszközöket. Ismételten köszönetet mondott a környék lakóinak a türelmükért és támogatásukért mellyel a projekt megvalósulásához hozzájárultak. A hamarosan záruló munka közel egy évig tartott, a hátra lévő apró feladatok befejezését követően heteken belül birtokba vehető a 28 ezer négyzetméteres ligetegyüttes, pihenőpark, sport és rekreációs terület.

A kialakítás során megvalósult a minőségi földcsere, a termőföld füvesítése és új növénykultúrák telepítése. A fák, cserjék öntözőrendszeren keresztül jutnak vízhez. Megvalósult a kábelárkok ásása, fektetése és a teljes közvilágítás kiépítése korszerű energetikai normáknak megfelelően. A KRESZ-pálya forgalomirányító lámpái segítik a gyermekek tanulását. A futópálya speciális sportburkolatot kapott. A felső rétegben beépített, anyagában színezett EPDM gumigranulátum vízáteresztő, UV stabil és magas kopásállóságú. A gumiburkolat telepítése folytán fokozottabb a ligetben játszó és sportoló vendégek biztonsága, különös tekintettel a kicsikre.

A központi pavilon építési munkálatai is a befejező fázishoz érkeztek, a közelgő átadáskor már teljes funkciókkal szolgálja az érdeklődőket. A fórumon debütált a kerület nagy népszerűségre számító saját terméke, a „Buda Szóda” is, melyet nagy örömmel fogyasztottak a jelenlévők.

2022. október 5.