2022. augusztus 10.

Fontos változás a parkolásban!

Kulcsszavak Megosztás

2022. szeptember 5-től egységesen meghatározott feltételek mellett lehet parkolni a fővárosban.

Az új rendszer szerint a II. kerületben három különböző díjzónát alakítnak ki, ugyanakkor a helyi önkormányzat képviselő testülete az üzemidő kezdetét továbbra is 8 óra 30 percben állapítja meg.

A változásokról további részletek olvashatók (térképekkel és táblázatokkal együtt) a Városüzemeltetési Igazgatóság oldalán.

A teljes módosítás szövege a Fővárosi Közlöny 2022. július 7-i, 14. számában megtalálható!

2022. szeptember 5-től

„A”, „B”, „C” és „D” zónákban, a főváros területén egységesen meghatározott feltételek mellett parkolhatnak a gépjárművezetők.

FIGYELEM!

2022. Szeptember 2-i hétvégén, hétfői (szeptember 5.) napra mobilparkolás előjegyzésre, a beállítások módosítása miatt nem lesz lehetőség!

Az 1988. évi I. tv. 48.§ (5) pontja alapján a II. kerület területén, a helyi önkormányzat képviselő testülete, az üzemidő kezdetét továbbra is

8 óra 30 percben állapítja meg.

A várakozási engedélyek esetén továbbra is a Margit körút a választóvonal, a területek határoló útvonalai nem változtak.

A könnyű felismerhetőség érdekében 4 jól elkülöníthető szín – melyek a parkolási övezet táblákon is láthatók lesznek - segít az autósoknak a tájékozódásban, illetve a zónára érvényes feltételek megállapításában.

Budapest Főváros II. Kerületében 3 különböző díjzóna került kialakításra. Az „A”, „B” és „C” zónák, az alábbiak szerint alakulnak:

Az egységesítéssel összhangban a II. kerületi Önkormányzat a mobilparkolási zónakódokat az egyszerűséget és átláthatóságot szem előtt tartva alakította ki. A kerületünkben 2022. szeptember 2., üzemzárásig használatban lévő 10 különböző mobilparkolási zóna helyett, területi tulajdon, illetve díjtétel szerint 6, könnyen megjegyezhető, felhasználóbarát mobilparkolási zónakóddal parkolhatnak.

Ennek megfelelően kerületünkben az alábbi mobilparkolási zónakódok érvényesek 2022. szeptember 5-től:

A fővárosi tulajdonú területeken továbbra is különböző zónakód alkalmazásával vehetik igénybe az elektronikus díjfizetést. Mely utcák tartoznak ebbe a kategóriába?

Címlap

Csatolmányok: