Hamarosan nyit a II. kerületi adománybolt

Kulcsszavak Megosztás

Augusztusban már fogadhatják az adományozókat és a vásárlókat egyaránt.

A tervek szerint hamarosan megnyithat az Oltalom Karitatív Egyesülettel közreműködésben létrehozott II. kerületi adománybolt a Szilágyi Erzsébet fasorban, ahol már majdnem minden készen áll a vendégek fogadására.

A közös elhatározás, hogy az Iványi Gábor által vezetett egyesülettel közösen úgynevezett „charity shop” nyílik városrészünkben, még 2020-ban született meg. Az együttműködési megállapodás keretében működő adományboltot az Oltalom Karitatív Egyesület üzemelteti a II. kerület egyik helyiségében. A nyitás előtt álló "cseriti" boltot Horváth Éva üzletvezető mutatta meg Iványi Gábornak és Őrsi Gergely polgrmesternek a napokban.

Az adományboltban lehetőség lesz használt, jó minőségű, ruhák, eszközök leadására adományként, melyeket később töredék áron lehet megvásárolni. Az így keletkezett bevételből tartja fenn magát a bolt, és segíti elő az olcsó vásárlási lehetőséget, az adományok hasznosulását. Ezáltal egyszerre segíthetünk a nehezebb sorban élőkön, vásárolhatunk jó minőségű eszközöket, miközben a fenntarthatóságért is teszünk, hiszen jól használható tárgyak hasznosulnak új tulajdonosuknál.

Az adománybolt a tervek szerint még augusztusban megnyithat a Szilágyi Erzsébet fasoron, ahol a remények szerint sokan tudnak leadni adományt, és sok vásárló fogja látogatni az üzletet.

Címlap