2019. október 07.

Huszonöt éves a II. Kerületi UFC

Kulcsszavak Megosztás

Huszonöt évvel ezelőtt két futballrajongó fiatalember elhatározta, hogy a gyerekeknek is elviszi a labdarúgás örömét.

Markóczy Csaba és Szeltner Norbert focisulijából mára egy sikeres klub lett, amelyben kis túlzással szinte minden II. kerületi fiúgyermek megfordult már, és amely eredményesen szerepel hazai és külföldi tornákon egyaránt.

A jubileumi tortát Markóczy Csaba klubigazgató osztotta a gyerekeknek

A II. Kerületi Utánpótlás Futball Club (UFC) október 4-én ünnepelte fennállásának negyedszázados jubileumát tavasszal megújult telepén, a Panoráma Sportközpontban. Az eseményre összegyűlt vendégeket, köztük Láng Zsolt polgármestert és Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét Szeltner Norbert klubelnök köszöntötte, aki az UFC negyedszázados történetét is felidézte. A sikerek és eredmények mellett legfontosabbnak azt nevezte, hogy a klubban tehetségtől függetlenül mindenki játszhat, és hogy az ott focizó gyerekek szüleikkel és edzőikkel igazi közösséget alkotnak. Céljuk, hogy a gyerekekkel megszerettessék a sportot és kiválasszák a tehetségeket, akiket azután felsőbb szintre segítenek.

Szeltner Norbert klubelnök, Csányi Sándor MLSZ-elnök és Láng Zsolt polgármester

Láng Zsolt az utóbbi évek fejlesztéseiről szólt, amiknek eredményeképpen ma Budapest, de talán az egész ország legszebb fekvésű sportpályáján ünnepelhetünk. Hozzátette, már csak a klubház szorul felújításra, aminek finanszírozásáról máris tárgyalásokat kezdett az MLSZ elnökével. A polgármester születésnapi ajándékot is hozott a jubileumra: egy olyan focilabdát adott át az UFC elnökének, amit 2008-ban a legnagyobb volumenű beruházás alkalmából tartott avatóünnepségen az akkor jelen volt két nagy legenda, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, valamint Mészöly Kálmán, a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya dedikált.

Csányi Sándor – bevallása szerint – most először jött el egy klub születésnapjára, mert mint mondta, úgy hallotta, hogy kiváló szakmai munka zajlik itt, és jó helyre kerül az MLSZ és a II. Kerületi Önkormányzat támogatása. Hivatkozott egy felmérésre, amely szerint a magyar foci problémája a nem igazán magas szintű utánpótlás-nevelés, amin változtatni kell, és amire az UFC nagyon jó példával szolgál. Külön köszönetet mondott a II. kerület polgármesterének, amiért megőrizte sportcélokra ezt a rendkívül szép helyen fekvő területet, hiszen az elmúlt évtizedekben csak Budapesten több mint ezer pálya tűnt el. Igaz, az utóbbi néhány évben sokat javult a helyzet, mert ugyanennyi új pályát létesítettek, több mint háromszázat megújítottak, és a labdarúgó gyermekek száma is egyre nő. Az MLSZ elnöke ötven focilabdával ajándékozta meg a jubiláló sportklubot.

Az esemény alkalmat adott díjak átadására is. Az UFC Hűségérem elnevezésű díjjal a klubban öt, tíz, illetve tizenöt éve futballozókat ismerik el. Az UFC amatőr felnőtt csapata, amely a tavalyi szezonban veretlenül nyerte meg a Budapest- bajnokság IV. osztályát, Csányi Sándortól vehetett át kupát. Az Én is az UFC-ben focizom elnevezésű rajzpályázatot a legfiatalabb sportolóknak írták ki, ennek eredményhirdetése és díjátadása is az esemény része volt, amelynek zárásaként egy, a klub színeiben pompázó, háromszintes tortát is felvágtak és kiosztottak a játékosok között.

Címlap