Idén új helyszínen rendezték meg a II. Kerület Napját

Címlap   |   2022, június 24 - 14:16Send by email

Két év kényszerszünet után új helyszínen és számtalan programmal várta az érdeklődőket a II. Kerület Napja.

Idén – két év járványhelyzet miatti kihagyás után – június 18-án és 19-én rendezték meg a II. Kerület Napját számtalan programmal, koncerttel, bemutatóval, egészségügyi szűréssel, nemzetiségi bemutatkozásokkal – hársfaillatban.

Mint ahogy Őrsi Gergely polgármester köszöntőjében elmondta, azért a Mechwart ligetben, a polgármesteri hivatal előtti téren és környékén szervezték meg a kétnapos rendezvényt, mert ezzel is azt szerették volna szimbolizálni, hogy az önkormányzat, szomszédaink és lakótársaink együtt alakítják a közösséget és kerületet.

– A Mechwart liget nemcsak olyan helyszín ahol gyönyörű virágok, szökőkút, park és játszóterek találhatóak, hanem olyan is, ahol meg tudjuk osztani egymással ötleteinket, javaslatainkat, gondolatainkat, akár kritikáinkat is, amelyek előbbre visznek és segítenek abban, hogy Buda még jobb hely legyen. Különleges alkalom ez azért is, mert nem egy íróasztal mellett döntöttük el, hogy mi történjen a II. Kerület Napján, hanem pár héttel ezelőtt éppen ezen a helyszínen az első civil kerekasztal keretében kértük a helyi civileket és társadalmi szervezeteket, hogy vegyenek részt a Kerület Napja rendezvényen. Ők eljöttek, programokat és bemutatókat tartanak számtalan sátorban, és ezért tudunk bemutatni egy hatalmas vitorlázó-repülőgépet is. Így alakítjuk közösen nemcsak a II. Kerület Napját, hanem a II. kerület jövőjét és fejlődését is – emelte ki Őrsi Gergely.