II. kerületi az év alpolgármestere

Kulcsszavak Megosztás

Varga Előd Bendegúz kapta idén az Év alpolgármestere díjat

Varga Előd Bendegúz és Dukai Miklós a díjátdáson

Immár 27 éve választják meg az év polgármesterét, alpolgármesterét és jegyzőjét az ország különböző szegletéből beérkező lakossági javaslatok alapján. A díjakat évről évre a Városi Polgármesterek Randevúja program keretében adják át. Idén Komárom városa volt a házigazdája az egyik legrégibb önkormányzati rendezvénynek, az eseménynek pedig a nemrég felújított és több funkciós kulturális központtal bővített Csillagerőd adott otthont szeptember 23-án.

Az idei kitüntetetteket a korábbi évekhez hasonlóan a lakosságtól interneten beérkező szavazatok alapján hirdették ki.

Czeglédi Gyula, dr. Baksa-Ströcker Renáta, dr. Varga Előd Bendegúz és dr. Kreft-Horváth Loránd

Az év polgármestere Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló vezetője lett.
Az év alpolgármesteri címét dr. Varga Előd Bendegúz, a II. kerület alpolgármestere vehette át.
Az év jegyzője címmel dr. Baksa-Ströcker Renáta, Komárom város jegyzőjét tüntették ki.


Idén átadták a rendező Szféra különdíjat is: az „Különdíj Év Alpolgármestere 2022” elismerést dr. Kreft-Horváth Lorándnak, Komárom társadalmi megbízatású alpolgármesterének, háziorvosnak a koronavírus elleni küzdelem elismeréseként járt.

Az ünnepi műsor keretében a vendégeket elsőként Oltványi Tamás, az Szféra Európa ügyvezetője üdvözölte, majd Molnár Attila, Komárom polgármestere a köszöntötte a jelenlevőket. Beszédet mondott Dukai Miklós önkormányzati államtitkár, Czunyiné Dr. Bertalan Judit, a Fejér, Győr-Moson Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyét tömörítő Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa. Az autóipari szektor kihívásai és jövőképe címmel Németh Balázs, a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója tartott előadást majd Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszöntötte és hívta meg a részvevőket jövő évi polgármesteri találkozóra.


Dr. Varga Előd Bendegúz
alpolgármester

Jogász, közgazdász, a 6-os számú egyéni választókerület képviselője, egyben Örsi Gergely polgármester általános helyettesének választotta a képviselő-testület. Feladata a költségvetés, a pénzügy, a településüzemeltetés és a sport terület felügyelete.

1974-ben született Budapesten. Nős és két fiú édesapja. Általános iskolai tanulmányait a II. kerületben az Újlaki Általános Iskolában végezte, majd a Móricz Zsigmond Gimnáziumban érettségizett. Közgazdász diplomát a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, jogi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Jogi Karán szerezett. Korábban a Matáv Rt.-nél és a Magyar Posta vezérigazgatóságán kontrollerként dolgozott, majd az energetikai ágazatban dolgozott az NKM Energia Zrt, támogatói kontrolling terület vezetőjeként.
1998 óta önkormányzati képviselő, akkor a 2. választókerületben nyert mandátumot. 2002-ben, 2006-ban és 2010-ben listán választották képviselőnek. 2002-2006 alpolgármesterként is dolgozott. A 2019. évi választás során a 6. választókerület (Zöldmál, Csatárka, Törökvész, Vérhalom és Szemlőhegy) képviselőjévé választották

Címlap