Információs üvegtábla a világhírű utca kapujában

Kulcsszavak Megosztás

Felavatták a Napraforgó utcai kislakásos mintatelepet bemutató információs üvegtáblát.

Az utca 1931. évi átadásának 90 éves jubileumára nemcsak a látványos üvegtáblával gazdagodott a világhírű lakónegyed kapuja, hanem a Pasaréti útról a Napraforgó utcába vezető kis híd környezetét is sikerült rendeznie az önkormányzatnak. A közterületet hamarosan bokrok, cserék fogják közre.

Információs tábla a Napraforgó utca kapujában

A helyi civil közösségek jelentőségét és építőerejét példázó Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület egyik kezdeményezése így megvalósulhatott, a különleges építészeti értékeket nemrég még eltakaró és Őrsi Gergely polgármester által eltávolíttatott óriásplakátok helyett pedig immár a korszak neves építészei által alkotott telep panorámája fogadja az arra közlekedőket.

Információs tábla a Napraforgó utca kapujában

Az információs táblát november 12-én Őrsi Gergely polgármester, Varga Mihály pénzügyminiszterrel, II-III. kerületi országgyűlési képviselővel, Gór Csaba önkormányzati képviselővel és Megyeri Gáborral, a Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület elnökével adta át.

Információs tábla a Napraforgó utca kapujában

A táblát a HUNG2020 pályázat és a Budapest II. kerületi Önkormányzat támogatásával állította Napraforgó Utcai Bauhaus Egyesület.

Megyeri Gáborral, a Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület elnöke a tábla előtt

Címlap