Ingyenes önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás
Send by email

A II. Kerületi Önkormányzat NOVEMBER 16-án szombaton, 8–12 óra között tart veszélyeshulladék-gyűjtést két helyszínen.

Az önkormányzat a szolgáltatással azt célozza, hogy a lakosság ingyen leadhassa az otthonában összegyűlt veszélyes anyagokat. A II. Kerületi Önkormányzat szervezésében idén ez lesz az utolsó veszélyeshulladék-begyűjtés, ugyanakkor a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. által szervezett éves lomtalanítás keretében – idén december 4–11. között – szintén el lehet vinni a gyűjtőpontokra (lásd fenti cikkünket) a veszélyes hulladékot.
Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával a két helyszínen lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy valóban a II. kerületben lakik. A tapasztalatok alapján a nagy tételben leadott – például vállalkozásból származó – gumiabroncsok csökkentik a helyi lakosoktól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzati akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncsot lehet leadni. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért azt odavinni sem érdemes. Nem tartozik a veszélyesnek minősített hulladékok közé a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, de átvételüket és elszállításukat a II. kerület továbbra is biztosítja.

A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:
• A Polgármesteri Hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.
• A Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Budapest, Templom utca 1-3.) a murvás parkolója.

AZ AKCIÓBAN LEADHATÓ ANYAGOK: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

Indokolt esetben házhoz mennek az elektronikai hulladékért
A veszélyeshulladék-gyűjtés időpontjával megegyezően NOVEMBER 16-án, szombaton 8 és 12 óra között a II. Kerületi Önkormányzat egyes háztartásokból, előzetes bejelentés alapján elszállíttatja a nagyméretű elektronikai és veszélyes hulladékot. Az akciót olyan idősebb, segítségre szoruló lakók számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni kidobásra váró hulladékaikat a két gyűjtőhely egyikére sem.
Regisztrálni NOVEMBER 13-ig lehet az alábbi elérhetőségeken: Dul Andrea, tel.: (06 1) 346-5724, valamint Alimán Gabriella, tel.: (06 1) 346-5722, e-mail: [email protected]. Jelentkezéskor meg kell adni a nevet, telefonszámot és a lakcímet, illetve az elszállításra váró veszélyes hulladék fajtáját és mennyiségét.

Címlap