Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás
Send by email

A II. Kerületi Önkormányzat március 21-én szombaton, 8–12 óra között tartja idei első veszélyeshulladék-gyűjtését két helyszínen.

Az önkormányzat szeretné elérni, hogy a lakosságnak lehetősége legyen az otthonában összegyűlt veszélyes anyagok ingyenes leadására, megelőzve azt, hogy a közterületre, vagy az erdőkbe, parkokba kerüljön a hulladék.

Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával a két helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy valóban a II. kerületben lakik. A nagy tételben leadott – vélhetően vállalkozásból származó – gumiabroncsok csökkentik a helyi lakosoktól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzati akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes elvinni. Nem tartozik a veszélyesnek minősített hulladékok közé a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, de átvételüket és elszállításukat a II. kerület továbbra is biztosítja.


A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:

• a polgármesteri hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.

• Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolója (1028 Templom u. 1-3.)
Az akcióban leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, ol­dószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

*

Indokolt esetben házhoz mennek az elektronikai hulladékért

A veszélyeshulladék-gyűjtés keretében MÁRCIUS 21-én, szombaton 8 és 12 óra között a II. Kerületi Önkormányzat egyes háztartásokból elszállíttatja a nagyméretű elektronikai hulladékot. Az akciót olyan idősebb, segítségre szoruló polgárok számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni a kidobásra szánt eszközeiket egyik gyűjtőhelyre sem. Regisztrálni MÁRCIUS 18-ig lehet a [email protected] e-mail-címen, illetve a (06 1) 346-5722-es és a (06 1) 346-5724-es telefonszámon. Jelentkezéskor meg kell adni a nevet, a telefonszámot és a lakcímet, illetve az elszállításra váró elektronikai eszköz fajtáját.

Címlap