Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás

Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtést tart a II. Kerületi Önkormányzat június 26-án, szombaton 8–12 óráig.

A hulladékot csak 8–12 óra között veszik át az alábbi helyszíneken:

a polgármesteri hivatal papkerti parkolója (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek


Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolója (1028 Templom u. 1-3.)

Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával a két helyszínen lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy valóban a II. kerületben lakik. A nagy tételben leadott – vélhetően vállalkozásból származó – gumiabroncsok csökkentik a helyi lakosoktól átvehető mennyiséget, ezért az önkormányzati akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes elvinni.

Nem tartozik a veszélyesnek minősített hulladékok közé a gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék, de átvételüket és elszállításukat környezetvédelmi okokból a II. kerület továbbra is biztosítja.

Az akcióban leadható anyagok:
tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázos flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédő szerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.


Indokolt esetben, előzetes regisztráció után házhoz mennek a nagyméretű elektronikai hulladékért:
A veszélyeshulladék-gyűjtés keretében JÚNIUS 26-án, szombaton az önkormányzat egyes háztartásokból, előzetes bejelentés alapján elszállíttatja a nagyméretű elektronikai hulladékot. Az akciót olyan idősebb, vagy segítségre szoruló lakosok számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni a kidobásra váró eszközeiket a két veszélyeshulladék-gyűjtőhely egyikére sem.

Regisztrálni JÚNIUS 21-ig lehet az alábbi elérhetőségeken:
• telefonon Alimán Gabriellánál a (06 1) 346-5722-es számon
• e-mailben pedig a [email protected] címen
• a jelentkezéskor meg kell adni a nevet, telefonszámot és a lakcímet, illetve az elszállításra váró hulladék fajtáját, mennyiségét.

Címlap