Kedves látogató! Ön jelenleg egy archivált cikket olvas. Utolsó frissítés: 2023.10.10 16:30

Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás

Veszélyeshulladék-gyűjtést tart az önkormányzat szeptember 10-én, két helyszínen.

2022. SZEPTEMBER 10-én, szombaton kizárólag 8–12 óra között veszik át a hulladékot az alábbi helyszíneken:


• A polgármesteri hivatal papkerti parkolójában (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épületénél). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (maximum 3 óra), ha a sorompónál jegyet kérnek.

Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolójában (1028 Templom u. 1-3.).


Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy II. kerületi. A nagy tételben (például vállalkozásoktól) érkező gumiabroncs kiszűrése érdekében a lakosságot célzó akció keretében fejenként legfeljebb nyolc gumiabroncs adható le. A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot nem is érdemes odavinni.

A gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék nem tartozik a veszélyes hulladékok közé, de átvételüket és elszállításukat környezetvédelmi okokból a II. kerület ez alkalommal is biztosítja.


Az akcióban leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradtolaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázos flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédő szerek, higanytartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.

Archív