Ingyenes veszélyeshulladék-gyűjtés júliusban

Címlap   |   2024, június 25 - 11:35Send by email

Újra veszélyeshulladék-gyűjtést tart a II. Kerületi Önkormányzat.

Veszélyeshulladék-gyűjtést tart a II. Kerületi Önkormányzat


2024. JÚLIUS 6-án, SZOMBATON, 8 és 12 ÓRA KÖZÖTT


A hulladékátvétel ismét két helyszínen lesz:

• A polgármesteri hivatal papkerti parkolójában (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épülete mellett). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (a hulladékleadás idejére), ha a sorompónál jegyet kérnek.
• Pesthidegkúton, a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolójában (1028 Templom u. 1–3.).


A leadáshoz regisztráció nem szükséges! Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy II. kerületi lakos. A háztartási mennyiséget meghaladó vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják, ezért más típusú hulladékot ne vigyenek!

Segítség a rászorulóknak. Indokolt esetben, rászorultsági alapon ismét lehet kérni a nagy méretű elektronikai hulladék háztól történő elszállítását.

Az akciót olyan idősebb vagy segítségre szorulók számára hirdetik, akik máshogyan nem tudnák eljuttatni a kidobásra váró eszközeiket a két veszélyeshulladék-gyűjtőhely egyikére sem. A jelentkezéseket korlátozott számban, a begyűjtés kapacitásának határáig tudják biztosítani. Ne jelentkezzenek kis méretű elektronikai eszközök elszállítására, és azok se, akik családtag, hozzátartozó segítségét igénybe tudják venni.

A rászorultsági alapon történő hulladék elszállítására 2024. JÚNIUS 24-től 2024. JÚLIUS 3-ig az alábbi elérhetőségeken lehet jelentkezni:
Kiss Tamás Attila, telefon: (06 1) 346-5725, hétfő–csütörtök 11–14 és pénteken 9–12 óra között vagy e-mail: [email protected]. A jelentkezésnél pontosan meg kell jelölni az elszállítandó hulladékot, annak mennyiségét és megközelítő méretét.

Leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradt olaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higanytartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.
A gumiabroncs (háztartásonként 8 db), az étolaj és a diszperziós festék nem tartozik a veszélyeshulladékok közé, de átvételüket és elszállításukat környezetvédelmi okokból a II. kerület ez alkalommal biztosítja.

Nem leadható anyagok: hungarocell, hullámpala, CD, DVD, csemperagasztó, cement, gipsz, építési törmelék/hulladék, egyéb nem veszélyes lom, hulladék.