Kedves látogató! Ön jelenleg egy archivált cikket olvas. Utolsó frissítés: 2023.07.26 11:14

Pályázat házi esővízgyűjtő edényre - meghosszabbítva

Kulcsszavak Megosztás

A pályázat benyújtásának lehetőségét az önkormányzat június 16-ig, illetve a készlet erejéig meghosszabbítja.

Második alkalommal hirdet pályázatot a II. Kerületi Önkormányzat esővíz gyűjtésére alkalmas edények igénylésére.

Az esővíz gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával csökkenthető a növények öntözésére felhasznált ivóvíz mennyisége, így környezetünk védelméhez is hozzájárulhatunk. A pályázaton részt vehetnek a II. kerületben működő szervezetek, társasházak és helyi lakosok, akik kerületünk területén olyan kertes ingatlannal, kerttel, telekkel rendelkeznek, amelyen az összegyűjtött csapadékvíz hasznosítható, felhasználható.

A pályázat benyújtásának lehetőségét az önkormányzat június 16-ig, illetve a készlet erejéig meghosszabbítja. 

A pályázati adatlap beküldése, a pályázat formai követelményei:

A kitöltött pályázati adatlapot és annak kötelező mellékleteit lezárt borítékban, 1 példányban POSTAI ÚTON KELL benyújtani eredetben a Budapest II. kerületi Polgármesteri Hivatal Hatósági Igazgatóság Környezetvédelmi Osztály részére (1277 Budapest 23. Pf. 21. Mechwart liget 1.)Pályázni kizárólag 2023. szeptember 30-ig megvalósuló programmal lehet. A pályázaton rendelkezésre álló keretösszeg bruttó 3 millió forint.

Pályázatonként 1 darab 210 literes esővízgyűjtő tartály igényelhető, hozzá tartozó tetővel, csappal, magasítóval. A tárolót legalább 5 éven keresztül kell a víz gyűjtésére használni, és gondoskodni kell rendszeres karbantartásáról.

A beüzemelést követően a hasznosítás módjáról fényképes beszámolót kér az önkormányzat. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be. Nem kaphat támogatást az a pályázó, aki a II. Kerületi Önkormányzattól korábban a pályázatban megjelölt ingatlan tekintetében már részesült házi esővízgyűjtéssel kapcsolatos támogatásban. A rendelkezésre álló pályázati keretösszeg miatt az elbírálás során a pályázatok beérkezési sorrendjét veszik figyelembe.


A pályázat és a mellékletek elérhetőek a www.masodikkerulet.hu oldalon a pályázatok menüből.


A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető a II. kerületi Polgármesteri Hivatal Hatósági Igazgatóság Környezetvédelmi Osztály [email protected] e-mail-címén, vagy a (06 1) 346-5722-ös telefonszámán.

Archív