Ismét lesz orvosi rendelő a Vízivárosban

Kulcsszavak Megosztás

Már dolgoznak a Fazekas utcában, ahol a korábbi pártiroda helyiségéből alakítanak ki orvosi rendelőket vízivárosi körzetek céljára, várhatóan a nyár végére.

A Ganz utcai háziorvosi és a Henger utcai gyermekorvosi rendelő 2009 májusában költözött át az akkor újonnan átadott Rét utcai háromszintes épületbe. Az azóta eltelt több mint tíz év alatt sokan panaszkodtak a rendelőintézet megközelíthetőségére. A sok lépcső, valamint az, hogy a közelben nincs tömegközlekedés, főleg az idősek és a kismamák orvoshoz járását nehezítette meg. Ezen kívánt segíteni az önkormányzat, amikor 2017-ben rendelői járatot indított a Vízivárosból a Rét utcába, azonban ez a szolgáltatás nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.


A II. Kerületi Önkormányzat most úgy döntött, hogy a tulajdonában lévő mintegy kétszáz négyzetméteres Fazekas utcai helyiségben, ahol korábban az MSZP II. kerületi irodája működött, alakít ki új rendelőket, pontosabban, két olyan háziorvosi praxis költözhet majd be a felújított térbe, amely 2009 előtt a közeli Ganz utcában volt. Így ismét lesz háziorvosi rendelő a Vízivárosban.


A munkálatok a pandémiás helyzet nehézségei ellenére már javában zajlanak, az átadásra a tervek és a jelen állás szerint nyár végén kerülhet sor.


A Fazekas utcában épülő új rendelő helyszínén járt Varga Előd Bendegúz alpolgármester (balra) és Őrsi Gergely polgármester (jobbra).

A polgármester a rendelő építéséről közzétett Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy az egyik legfontosabb programpontja volt, hogy újra legyen orvosi rendelő a Vízivárosban, annak ellenére, hogy korábban sokan nem tartották megoldhatónak, mondván, nincs a célnak megfelelő helyiség Vízivárosban.
– Megoldás van, az egykori MSZP-pártiroda kap hamarosan új funkciót és rendelőként üzemelhet háziorvosi és fogorvosi ellátást biztosítva. – emelte ki Őrsi Gergely. Mint írta, bízik abban, hogy sokak kényelmesebb ellátásának és gyógyulásának helyszíne lehet majd az új, könnyen megközelíthető vízivárosi orvosi rendelő a Fazekas utcában, közel a Kapás utcai rendelőintézethez. Hozzátette: a rendelő az Egészséges Budapest Program keretein belül épülhet meg.

Címlap