2024. március 17.

Ismét veszélyeshulladék-gyűjtés

Kulcsszavak Megosztás

A hulladékot április 6-án délelőtt lehet leadni két helyszínen.

Ismét veszélyeshulladék-gyűjtést tart a II. Kerületi Önkormányzat 2024. ÁPRILIS 6-án, szombaton, 8–12 óra között.

  • a polgármesteri hivatal papkerti parkolójában (1024 Rómer Flóris u. 4/a, a Magyar Autóklub volt épülete mellett). A kocsival érkezők a papkerti parkolóban ingyenesen várakozhatnak (a hulladékleadás idejére), ha a sorompónál jegyet kérnek.
  • Pesthidegkúton a Klebelsberg Kultúrkúria murvás parkolója (1028 Templom u. 1-3.)

Előzetes regisztráció nem szükséges!


A leadáshoz nem szükséges regisztrálni!

Az önkormányzati veszélyeshulladék-gyűjtés alkalmával mindkét helyszínen a lakcímkártya felmutatásával kell igazolni, hogy a hulladékot leadó személy a II. kerületi lakos.

A háztartási mennyiséget meghaladó, vagy a felsoroltaktól eltérő veszélyes hulladék átvételét az önkormányzat munkatársai a helyszínen megtagadhatják.


Indokolt esetben
, rászorultsági alapon ismét lehet kérni a nagyméretű elektronikai hulladék háztól történő elszállítását.

Az akciót olyan idősebb, vagy segítségre szorulók számára hirdetik, akik nem tudják eljuttatni a kidobásra váró eszközeiket a két veszélyeshulladék-gyűjtőhely egyikére sem. A jelentkezéseket korlátozott számban a begyűjtés kapacitásának határáig tudják biztosítani. Ne jelentkezzenek a kisméretű elektronika eszközök elszállítására, és azok se, ahol családtag, hozzátartozó segítségét igénybe lehet venni.

A rászorultsági alapon történő hulladék elszállításra 2024. MÁRCIUS 18-tól 2024. MÁRCIUS 29-ig, között lehet reigsztrálni az alábbi elérhetőségeken:

Benedek Beáta, telefon: (06 1) 346-5722, Hétfő-Csütörtök 11-16h és Péntek 9-12h között, vagy e-mailen a [email protected] címen.


Az akcióban leadható anyagok: tonerek, nyomtatópatronok, olajos felitatók, fáradt olaj, étolaj, oldószerek, higítók, oldószeres és diszperziós festékek maradékai, hajtógázas flakonok (sprék), gyógyszerek, növényvédőszerek, higany tartalmú fénycsövek, izzók, lázmérők, mosószerek, háztartási vegyszerek, elemek, akkumulátorok, szennyezett csomagolási hulladék (pl.: kiürült műanyag vagy fém festékes kannák), monitorok, klímaberendezések, hűtőgépek, tévék, egyéb informatikai és távközlési berendezések, háztartási kisgépek.


A gumiabroncs, az étolaj és a diszperziós festék nem tartozik a veszélyeshulladékok közé, de átvételüket és elszállításukat környezetvédelmi okokból a II. kerület ez alkalommal biztosítja

Nem leadható anyagok: hungarocell, hullámpala, CD, DVD, építési törmelék/hulladék, egyéb nem veszélyes hulladék

Címlap