2020. február 24.

Kamerával a Zsigmond téri szabálytalankodók ellen

Kulcsszavak Megosztás

Rövid idő alatt több szabálytalan előzést rögzített az önkormányzat által kihelyezett kamera a Zsigmond téri villamosmegállónál.

A képrögzítőt azért tették ki, mert számos jelzés érkezett amiatt, hogy sok autós nem várja meg, amíg a villamos Újlak felől a Margit körút irányába elhalad, hanem a megállóban váró szerelvényt balról, a másik sínen nagy sebességgel megelőzi, veszélyeztetve a gyalogosokat és a szembe közlekedő járművekben ülőket egyaránt.
A II. kerületi Rendőrkapitányságon lapunknak elmondták, hogy a felvételek alapján szabálysértési eljárást indítottak a szabálytalanul közlekedő sofőrökkel szemben, például gyalogos veszélyeztetése, záróvonal hatálya alatti előzés és villamossín jogtalan igénybevétele miatt.

*

A Zsigmond térnél is Pofátlan(TAN)ítanak. Még tavaly év végén indított akciót a rendőrség a renitens, a szabályokra nagy ívben fittyet hányó gépjárművezetők kiszűrésére. A Pofátlan(TAN)ítás nevet viselő kezdeményezés országszerte zajlik idén is, ráadásul a visszajelzések alapján a szabálykövető többség legnagyobb megelégedésére. A rendőrök civil járművekkel vesznek részt a forgalomban, vagy figyelik a balesetveszélyes helyszíneket. A jelölés nélküli rendőrautókból videófelvételeket készítenek, majd a szabálysértőket lehetőleg még a helyszínen szembesítik az elkövetett cselekménnyel. Az eddig közzétett, megannyi pofátlan pofáraesését rögzítő videók megtalálhatók a rendőrség honlapján (www.police.hu), vagy autós hírportálok oldalain. A rendőrök meglátása szerint erre azért van szükség, mert sok járművezető csak addig tartja be a közlekedési szabályokat, amíg rendőrautót lát. Lapunkat a II. kerületi Rendőrkapitányság arról tájékoztatta, hogy a civil autókból végzett ellenőrzések keretében a Zsigmond téren is jelen lesznek a videófelvételeket készítő és a renitens járművezetőket számonkérő járőrök.

Címlap