2020. május 20.

Karanténpemzli – gyermekrajzpályázat

Kulcsszavak Megosztás

Figyelem! Módosítottunk a rajzok beküldésének határidején, így május 22-én 12 óráig várjuk az alkotásokat!


Első hallásra vidámnak tűnhetett, hogy nincs se suli, se ovi vagy bölcsi, ehelyett Anya és Apa velem lesz egész nap, ennyi idő elteltével már könnyen elveszthette a varázsát.

Ráadásul új szabályok szövik át életünket, rengeteg otthon elvégzendő feladat vár minden nap, és mindez nagyszülők, barátok és a megszokott közös játék nélkül.

Mikor lesz ennek vége, gondolhatják sokan, mikor ölelhetem már meg a játszópajtásomat, nagyszüleimet, gondolhatja sok gyermek.

Miközben a gyerekek hihetetlen rugalmassággal alkalmazkodnak a megváltozott életkörülményekhez, a maguk módján fel kell dolgozniuk ezt az időszakot. Mi lehetne egyszerűbb annál, mint hogy le- és „kirajzolhatják” magukból érzéseiket.

Ezért most arra kérjük a gyerekeket; rajzoljanak, és osszák meg velünk az alkotásaikat!

Három korosztályban:

  • 2-5 évesek között
  • 6-9 évesek között
  • 10-13 évesek között

hirdetjük meg a rajzpályázatot.

A rajzok szólhatnak a karantén idején átélt érzésekről, a gyerekeket ért legváratlanabb otthoni örömökről, vagy arról, mit várnak a járvány után, mi hiányzik a leginkább ebben az időszakban. A szülők egy-egy rövid címmel, leírással segíthetik a gyerekeket, ha szükséges.

A rajzokat a kerület Facebook oldalán egy galériában tesszük közzé, és az egy-egy rajzra érkező pozitív reakciók (lájkok) száma alapján díjazzuk korosztályonként.

Kérjük a szülőket, a rajz elküldésével járuljanak hozzá annak a kerület kommunikációs csatornáin való közzétételéhez, nyomtatásban és közterületen történő megjelenítéséhez.

A nyeremény egy-egy kézzel horgolt bárány, illetve a kerületben működő kulturális intézményekbe szóló családi jegy, melyet a járványhelyzet végének kihirdetése után lehet felhasználni.

A győztes alkotásokat a szélesebb közvélenénynek  is megmutatjuk, várhatóan közterületi kiállításon helyezzük el a rajzokat.

A rajzokat május 22-én 12 óráig várjuk emailen (befotózva vagy beszkennelve) a [email protected] email címre.

Szavazni május 23 és 25 között lehet majd; a nyertesekhez gyereknapig szeretnénk eljuttatni nyereményeiket.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az adatkezelés az Érintett hozzájárulásán, az Európa Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete (“GDPR”) 6. cikk (1) bekezdés (a) pontja alapján történik. Amennyiben Ön hozzájárul személyes adatainak kezeléséhez, tájékoztatjuk, hogy azokat kizárólag a II. Kerületi Önkormányzat arra kijelölt munkatársa fogja megismerni, az adatok harmadik fél számára nem kerülnek átadásra. A megküldött adatok kizárólag a gyermekrajzpályázat ideje alatt kerülnek felhasználásra, azt követően törlésre kerülnek.

Címlap