2022. július 06.

Karók helyett virágok az út mentén

Kulcsszavak Megosztás

Virágosládákkal gátolják a gyalogosokat akadályozó a szabálytalan parkolást.

Lépésről lépésre igyekszik az önkormányzat a körúton és más utcákban is lecserélni a hagyományos, nem túl szép parkolásgátló oszlopokat olyan megoldással, ami ugyanolyan hatékonyan gátolja a szabálytalan parkolást, de lényegesen esztétikusabb.

A Margit-negyedben most kihelyezett növények jól alkalmazkodnak a városi környezethez, és természetesen a rendszeres öntözésről is gondoskodik a II. kerület. A mostanihoz hasonló nagy melegben azonban meghálálják a növények, ha körút szolgáltatói, lakók is egy-egy alkalommal néhány liter vízzel megöntözik. Hamarosan elkezdődhet a Margit körút zöldítése a páros oldalon, ahol 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését tervezik, amellett, hogy legalább egy tucat fának igyekeznek megfelelő helyet találni.

Őrsi Gergely polgármester hangsúlyozta, hogy az elavult közműszabályok miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, de meggyőződése szerint eljött az ideje, hogy szemléletváltozással, máshol már bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsák, hogy van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg.

A virágosládák kihelyezése sem valósítható meg mindenhol a kukák mozgathatósága, vagy a járda szélessége miatt, de az önkormányzat igyekszik minél több új zöldfelület kialakítani a körút mentén is.

Címlap