2021. január 05.

Kéményellenőrzés 2021-ben a II. kerületben

Kulcsszavak Megosztás

2021. évi kéményellenőrzések tervezett ütemezése a II. kerületben >>>

A megadott ellenőrzési dátumok tervezett időpontok. Regisztrált felhasználók a www.kemenysepro.hu oldalon ingyenes elektronikus értesítést kérhetnek az időpontról.

A háztartások komfortjához hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet és a meleg víz használatának biztosítása is. Az ezt szolgáló épületgépészeti berendezések használata – más háztartási gépekéhez hasonlóan – rejt magában bizonyos kockázatokat. A háztartási tüzelőberendezések és a hozzájuk kapcsolódó égéstermék-elvezető berendezések (kémények) használatából fakadó veszélyeket jelentősen csökkenti a rendszeres időközönként végzett, kötelező ellenőrzés.

A kéményellenőrzés során végzett tevékenységek kiterjednek a lakásban és más helyiségben lévő tüzelőberendezés égéstermékeinek elvezetésére szolgáló kémény — ideértve a tartalékkéményt is —, valamint tartozékainak ellenőrzésére, szükség szerinti tisztítására, műszaki felülvizsgálatára.

A Közszolgáltatónak gáztüzelés esetében kétévente egy alkalommal, míg szilárd tüzelés esetében évi egy alkalommal kell elvégeznie az égéstermék-elvezetők ellenőrzését és szükség szerinti tisztítását. Minden kéménytípus esetében négy évente műszaki felülvizsgálatot végez a szolgáltató. A társasházi és lakásszövetkezeti ingatlanok esetében a munkálatokat külön megrendelés nélkül előre ütemezett időpontokban, ún- sormunka jelleggel végzik. Az esetleges megrendelési kötelezettségekről, illetve a díjfizetésről további információkat talál a Kéményseprési kisokos menüpontban, valamint a kemenysepro.hu főoldalán elérhető tájékoztatók is segítséget tudnak nyújtani egy-egy kérdés megválaszolásában.

A munkavégzés tényleges időpontjáról legalább 15 nappal korábban értesítést kapnak az ügyfelekt. Az értesítés társasház vagy lakásszövetkezet esetében hirdetmény (plakát) útján valósul meg. A kiértesítés ismételt esetben (pl. első alkalommal akadályoztatás, zárt lakás stb.) címre szóló, postaládába helyezett, kapura vagy ajtóra ragasztott értesítéssel történik szintén a munka megkezdése előtt legalább 15 nappal.

Forrás: www.kemenysepro.hu

Címlap