2020. június 27.

Keressük Buda legszebb, legvirágosabb kertjeit

Kulcsszavak Megosztás

A II. Kerületi Önkormányzat „Buda, a mi otthonunk! – Keressük Buda legszebb, legvirágosabb kertjeit” címmel pályázatot hirdet.

Elismerésre méltók, egyben a II. kerületi lakóközösség számára követendő példák azok a kertek, erkélyek vagy belső udvarok, melyeket tulajdonosaik vagy az ott lakók különösen nagy gonddal ápolnak, szépítenek. Ezek a kis kertek hozzájárulnak ahhoz, hogy a II. kerület a főváros egyik legszebb, virágokban és zöldben pompázó városrésze legyen.

A II. Kerületi Önkormányzat „Buda, a mi otthonunk! – Keressük Buda legszebb, legvirágosabb kertjeit” címmel pályázatot hirdet azzal a céllal, hogy azok a magáningatlanok vagy társasházak, melyek a pályázati kiírás követelményeinek megfelelnek, közösségi elismerésben részesüljenek.


A városrészünk legszebb virágos kertjét, erkélyét vagy társasházi belső udvarát díjazó pályázaton részt vehet minden olyan II. kerületi magánszemély vagy társasházi közösség, amelynek fontos, hogy Buda valódi otthonává váljék minden lakójának. Az elbírálásnál előnyben részesülnek azok, akik a pályázatra benevezett erkélyt/kertet/belső udvart saját tervezésük alapján, saját munkájukkal valósították meg, valamint azok, akik az önkormányzati muskátlivásáron beszerzett növényeket is felhasználták.

Pályázni a dísznövényeket, fűszernövényeket, zöldségeket, gyümölcstermő vagy egyéb fás, cserjés növényeket kiemelő, a kerti kompozíciót is bemutató 6 darab, balkonkerti/előkerti vagy kerti/belső udvari fotóval és egy maximum 400 karakteres leírással lehet az alábbi kategóriákban:

• A kerület legszebb kertje
• A kerület legszebb társasházi belső udvara
• A kerület legszebb erkélye

Kategóriánként 3-3 pályázó kap elismerést és a legjobbakat, valamint a legtöbb közönségszavazatot elnyerő pályázót kertészeti utalványokkal díjazzák, az 1–10. helyezettek egy-egy csomag (10-10 db) zöldhulladékgyűjtő zsákot kapnak ajándékba.
A díjak: 1. helyezettek 60 ezer Ft, 2. helyezettek 50 ezer Ft, 3. helyezettek 40 ezer Ft, a közönségszavazat győztese 60 ezer Ft.
A pályázatokat 2020. JÚLIUS 1. – JÚLIUS 31. között lehet benyújtani.

A pályázati kiírás és adatlap idekattintva érhető el >>>

Címlap