2022. december 21.

Két posta is újra kinyit!

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerület megállapodott a Magyar Posta Zrt-vel két posta újranyitásáról.

Hosszú tárgyalások után, különleges módon, két postát tudnak új megnyitni a II. kerületben: a Kelemen László utcai és a Török utcai posta januárban ismét a lakosság rendelkezésére állhat.
Miután ősszel a nyolc II. kerületi postából mindössze kettő maradt nyitva, a II. Kerületi Önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett a Magyar Postával annak érdekében, hogy több postát újra üzemelhessen.

Az önkormányzat első körös ajánlatában a Török utcai és a Kelemen László utcai posta rezsijének átvállalása és a bérleti díjak elengedése szerepelt. Mivel ez a két posta üzemelt önkormányzati ingatlanban, így ezen helyiségek esetében volt lehetősége az önkormányzatnak nagyobb szerepet vállalni.

Több körös tárgyalás után Őrsi Gergely polgármesternek végül sikerült megállapodnia a Török utcai és a Kelemen László utcai posta újranyitásáról. Az erről szóló előterjesztést képviselő-testület december 20-án rendkívüli testületi ülés keretében tárgyalta.

A nyitásához több feltételben állapodott meg a II. kerület és a Magyar Posta:

- A Török utcai postánál az eddig bérelt ingatlant ingyen a Posta tulajdonába adja a II. kerület, feltéve, ha az 1959 óta postahivatalként működő ingatlan továbbra is postaként üzemel, így történelmi funkciót is védenek.

- a Kelemen László utcai postánál a szolgáltatás igénybevételéért 28 900 000 Ft + áfa összegű díjat fizet 18 hónapra a II. kerület.

- Magyar Posta Zrt. vállalja, hogy mindaddig, amíg a jogszabályban kizárólagos egyetemes postai szolgáltatás alanyaként köteles ellátni feladatát, addig a postai szolgáltató tevékenységet a két helyen biztosítja.

Amellett, hogy két posta újra kinyithat, a II. kerület felajánlotta, hogy partnerként segíti a költséghatékony postaszolgáltatás fejlesztését, például postapontok üzembe helyezését. Az automatákkal és azzal, hogy újra megnyithat a Kelemen László utcai posta és a Török utcai posta sikerül csökkenteni a terhelést az eddig megmaradt két postán, és így kevesebbet kell várakozni és összességében könnyebben férhetünk hozzá a postai szolgáltatásokhoz.

A posták nyitása 2023. januárjában várható, a pontos időpontról később adnak tájékoztatást.

Címlap