2022. június 10.

Két új bölcsőde nyílhat a II. kerületben

Kulcsszavak Megosztás

Egy lakótársunk jóvoltából, a főváros és a kormányzat együttműködésével nőhet a férőhelyek száma.

Két új bölcsődével gazdagodik a II. kerület, miután egy lakótársunk egy ingatlant hagyott örökül városrészünkre azzal a kéréssel, hogy az gyerekzsivajjal telve szolgálja a közösséget, egy másik helyiséget pedig a fővárosi közgyűlés kedvezményesen ad bérbe.

A Fővárosi Közgyűlés június 8-i ülése után két új bölcsődével gazdagodhat a kerület, összesen 36 férőhellyel – számolt be közösségi oldalán Őrsi Gergely polgármester. Az új férőhelyek létrehozásához egy szomszédunk önzetlen végakaratához is szükség volt, miután a kerületre hagyja ingatlanát. Az ő utolsó kérése volt néhány éve, hogy ingatlana gyerekzsivajjal megtelve szolgálhassa a kerületet, ennek a kérésnek bölcsőde megépítésével tud eleget tenni a II. kerület. tenni.

Az új bölcsődékhez szükség volt arra is, hogy az önkormányzat sikerrel pályázzon a kormánynál férőhely bővítését célzó forrásért, és hogy a főváros közgyűlése kedvezményesen bérbe adja a Jurányi utca 3-ban található ingatlant.

A két bölcsőde kialakítására a Völgy utcában (12 férőhellyel) és a Jurányi utcában (24 férőhellyel) kerül sor. A bölcsődei férőhelyek létrehozásának összköltsége 447 739 680 forint, ebből az EU felé elszámolható támogatás: 352 550 929 Ft. A projekt támogatója a Miniszterelnökség.

- Ezek a bölcsődék szimbólumai lesznek annak, amikor együttműködik a kormány, a főváros és egy kerület, ráadásul a projekt megvalósulásához egy szomszédunk önzetlensége is hozzájárul – hangsúlyozza Őrsi Gergely, a szerint a közös cél érdekében született együttműködések termékenyek és előremutatóak. A polgármester kiemelete: a II. kerület hálás a közösségnek tett felajánlásért, és köszönetet mondott minden résztvevőnek, hogy a fejlesztések megvalósulhatnak.

Címlap