2023. július 17.

Kezdődik a Szilágyi Erzsébet fasor felújítása

Kulcsszavak Megosztás

Július 18-án kezdődik a Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb szakaszának felújítása.

Tervezetten 2023. július 18-a és augusztus 20-a között a II. Kerületi Önkormányzat beruházásában útfelújítási munkákat végeznek a Szilágyi Erzsébet fasor Küküllő utca és Júlia utca közötti szakaszán.
A felújítás tervezetten 7 ütemben, sávonként fog történni, az aktuális munkaterület mellett 2x1 szűkített sávon haladhat a kétirányú forgalom.


Az első ütemben a Küküllő utca és Gábor Áron utca közötti szakaszon a villamosvágány melletti sávot zárják le. Emiatt a Szilágyi Erzsébet fasorból a Gábor Áron utcába nem lehet majd bekanyarodni (a Gábor Áron utca a Fasor felé lesz egyirányúsítva), helyette a Nagyajtai utca lesz a kijelölt terelőútvonal és a forgalom segítése érdekében a Szilágyi Erzsébet fasor – Nagyajtai utcai kereszteződésében ideiglenesen jelzőlámpás irányítású balra kanyarodó sáv lesz létesítve.


A Nagyajtai utca Szilágyi Erzsébet fasor és Pasaréti út közötti szakasza a Pasaréti út felé lesz egyirányúsítva, itt fog közlekedni a 291-es autóbuszjárat is.


Felhívjuk az erre közlekedők figyelmét, hogy a Nagyajtai utca a terelőút jellege ellenére változatlanul 30 km/órás csökkentett sebességű zónába fog tartozni, így a Gábor Áron utcától eltérően nem lesz védett útvonal, kérjük a csökkentett sebesség és a „jobbkéz szabály” betartását.


Az első három ütemhez tartozó ideiglenes változás, hogy a Gábor Áron utca felől érkezők a szervízút utáni rövid szakaszon ideiglenesen az ellenirányú útpályán keresztül érhetik majd el a fasor főpályáját, a Gábor Áron utca felől érkezőknek is tilos lesz balra kanyarodni a Szilágyi Erzsébet fasorba.


Forgalomszervezési okokból a Szilágyi Erzsébet fasori szervízút a Gábor Áron utca és Júlia utca közötti szakaszon a Júlia utca felé lesz ideiglenesen egyirányúsítva az első három ütem során.


A munkavégzések miatt a Szilágyi Erzsébet fasorban nagyobb torlódások várhatóak, ezért javasoljuk az útvonal lehetőség szerinti elkerülését, például a Pasaréti út igénybe vételével.

Változás a 91-es és a 291-es autóbusz közlekedésében július 18-tól augusztus 7-ig

Felújítás miatt az alábbiak szerint módosul a 91-es és a 291-es autóbusz közlekedése:

A 91-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Gábor Áron utca / Pasaréti út megállót, valamint a Nyugati pályaudvar M felé a Gábor Áron utca megállót sem, illetve kihagyja a Széll Kálmán tér M felé a Szilágyi Erzsébet fasor, a Nagyajtai utca és a Szent János Kórház megállót is.


A 291-es autóbusz terelve közlekedik a Nyugati pályaudvar M felé, nem érinti a Gábor Áron utca és a Gábor Áron utca / Pasaréti út megállót.

A 91-es autóbusz mindkét irányban a Pasaréti út érintésével közlekedik, a Széll Kálmán tér M felé megáll a Gábor Áron utcában a Pasaréti út előtt, valamint az 5-ös járat Júlia utca és Vasas sportpálya megállóiban; a Nyugati pályaudvar M felé megáll az 5-ös autóbusz Gábor Áron utca/Pasaréti út megállójában.

A 291-es autóbusz a Szilágyi Erzsébet fasor–Nagyajtai utca–Pasaréti út–Gábor Áron utca útvonalon közlekedik, és megáll a Nagyajtai utcában a Szilágyi Erzsébet fasor szervizútja után, valamint az 5-ös autóbusz Gábor Áron utca/Pasaréti út megállójában.

Forrás: bkk.hu

Kérjük, közlekedjenek óvatosan!
Köszönjük türelmüket a munkálatok idején!

Címlap