Koncert ajándékba

Kulcsszavak Megosztás

A II. Kerületi Önkormányzat idén is kulturális élményt ajándékozott a kerületieknek.

Karácsony közeledtével a II. Kerületi Önkormányzat egy fiatal csellóművész és zeneszerző, Kalmus Felicián koncertjével ajándékozta meg a városrészünkben élőket. Az ingyenes ünnepváró hangversenynek a Marczibányi Téri Művelődési Központ adott otthont.

A közönséget Őrsi Gergely polgármester köszöntötte, aki első szavaival köszönetet mondott a művelődési központnak az esemény – évről évre történő, rendszeres – megszervezéséért, majd az ajándékozás számára kiemelten fontos módjáról szólt, amikor nehéz vagy hátrányos helyzetű embertársainkon segítünk. Arra kérte hallgatóságát, hogy aki teheti, advent időszakában gondoljon azokra, akiknek nehezebb sors jutott. Mint mondta, a nekik nyújtott segítségben az anyagi értéken túl törődésünk és odafordulásunk is benne van, és ettől lesz igazán szép az ajándék.

A nagy sikerű koncerten a klasszikus karácsonyi dallamok mellett Kalmus Felicián saját szerzeményei, valamint film- és népzenék feldolgozásai csendültek fel. A zenét a háttérben vetített hangulatos képek látványa egészítette ki. A művész karácsonyi hangversenyét legközelebb december 21-én a Hatszín Teátrumban (1066 Jókai utca 6.) hallgathatják meg az érdeklődők.

Címlap