2020. március 11.

Koronavírus – Budán megtesszük, amit egy önkormányzat tehet!

Kulcsszavak Megosztás

A II. kerületben mindent megteszünk azért, hogy gátoljuk a járvány terjedését.

Ennek érdekében:

➡️ Folyamatosan nyomon követjük az eseményeket. Állandó kapcsolatban állunk a hatóságokkal és állami szervekkel, és ennek megfelelően reagálunk a járványügyi helyzet változására.
➡️ A kerületi március 15-i rendezvények műsorai elmaradnak, az eredetileg meghirdetett időpontokban és helyszíneken szűk körben, rövid koszorúzással emlékezünk.
➡️ A legveszélyeztetettebbek az idősek. Ezért a II. kerületi önkormányzat a járvány idején nem tart olyan rendezvényt, amely kiemelten az időseknek szól.
➡️ Arra kérjük a 60 év felettieket, kerüljék a közösségi rendezvényeket, ne menjenek nagy tömeget vonzó eseményre!
➡️ A II. kerületi önkormányzat minden segítséget megad a kerületi bölcsődék, óvodák és iskolák higiéniai eszközeinek beszerzéséhez.
➡️ Kérésemre az önkormányzat fenntartásában lévő bölcsődékben és óvodákban a gyerekek téli, járványos felső légúti megbetegedései esetén az intézményvezetők elfogadhatják a csak a szülő által kiállított otthonmaradási igazolást. Ilyen hiányzás esetében akár két hetet is igazoltnak tekinthetnek az intézményvezetők írásos értesítés után.
➡️ A kerületi vendéglátóhelyek üzemeltetőitől azt kérem, szerezzenek be kézfertőtlenítőt és megfelelő higiéniai eszközöket a járványveszély idejére.
➡️ A kerületi gondozási otthonban lakókat pedig arra kértem, hogy ha segítséget tudnak kapni a családjuktól, szüntessék meg az ellátotti státuszukat, aki pedig ezt nem teheti meg, az maradjon elkülönítve az intézmény emeleti részlegén. Az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalom természetesen a Bem József téri I. sz. Gondozási Központra is vonatkozik.
➡️ Emellett pedig tartsuk be az orvosok tanácsait. A járványról csak hivatalos forrásból, megbízható szakemberektől tájékozódjunk.
Vigyázzunk egymásra és szeretteinkre!

Forrás: Őrsi Gergely Facebook

Címlap