2019. október 25.

Köszönjük a bizalmat!

Kulcsszavak Megosztás

Ami jó, azt folytatjuk, ahol javítani kell, ott változtatunk

Gyerekkorom óta Buda az otthonom. Amióta politikával foglalkozom, mindig fejlődő, emberközeli, a benne élőkre figyelő, gondoskodó kerületről álmodtam, amelyben otthon érzi magát mindenki az egyedülállóktól a tanulókig, a fiatal családoktól az idősekig. A II. kerületben minden megvan, hogy ilyen otthonná, Budapest legjobb városrészévé válhasson. Ilyenné formáljuk a következő években.
Köszönöm a bizalmat és a felhatalmazást, amit ehhez a munkához a kerületi választópolgároktól kaptunk. Csapatommal a hét minden napján, hétfő reggeltől vasárnap estig azért fogunk dolgozni, hogy erre a bizalomra rászolgáljunk. Olyan önkormányzatot teremtünk, amelynek kapui mindenki előtt nyitva állnak. Azon leszünk, hogy olyan képviselők és olyan polgármester szolgálja Önöket, akiket el lehet érni, fel lehet hívni. Sajtcédulák és papírhalmok helyett a legkorszerűbb digitális megoldásokkal intézhetjük ügyeinket, hogy több időnk jusson arra, ami igazán fontos: az életünkre, szeretteinkre és saját magunkra.
Ez az utolsó Budai Polgár, ami a jelenlegi formájában jelenik meg. Legalább itt, a II. kerületben a média azt a célt szolgálja majd, amire hivatott: őszinte tájékoztatás, vélemények ütköztetése és szabad, kritikus tartalmak jellemzik majd a helyi nyilvánosságot.


Fontosnak tartom világossá tenni: a kerületi ellenzéknek ugyanúgy tere lesz az itt élők pénzéből fenntartott médiumokban, mint a választáson győztes szövetség képviselőinek. Ők is a kerületi választópolgárok bizalmából nyerték el mandátumukat, őket is és a szavazóikat is megilletik ugyanazok a lehetőségek, mint a győzteseket és a bennünk bízókat. Nem félünk a vitáktól: valódi szabad sajtót, híreket, vitákat, az álláspontok ütközését szeretnénk.
Arra kaptunk felhatalmazást, hogy a problémák kezelésében ne kifogásokat keressünk, hanem oldjuk meg, amit kell és majd utólag elszámolunk a munkájukat el nem végzőkkel. Ami eddig is jól ment a kerületben, azt megőrizzük és továbbfejlesztjük, ahol javítani kell, ott változtatni fogunk. Lehetőségeink mértékéig helyrehozzuk otthonunkban, amit csak lehet: ezért segítünk az Átrium helyzetén, ezért teszünk a propaganda ellen.
Hadd tegyek egy személyes vallomást: mi azért jöttünk a politikába, azért kezdtük el a közös gondolkodást a csapatunkban, hogy véget vessünk a háború korszakának, a zsigerből ellenkező, egymást tagadó közéleti stílusnak. A párbeszédképtelen ellenségeskedés elpusztítja a normalitást, egyre szélsőségesebb megnyilvánulásokhoz, ízléstelen veszekedéshez vezet. Gyűlöletből csak szomorú jövő épülhet, függetlenül attól, ki milyen értékek mentén rendezi be az életét, ki mit gondol nemzetről, szolidaritásról, patriotizmusról, közösségről.
A mi új politikánk egymásról, az emberségről, a fejlődésről szól. Hiszek abban, hogy előbb vagyunk budaiak, mint jobb- vagy baloldaliak, előbb vagyunk közösség, mint valamelyik párt szavazói. Ezért is fontos megköszönnöm elődöm, dr. Láng Zsolt és az eddigi képviselők munkáját. Bár sok kérdésben nem értettünk egyet, de abban biztos vagyok: mindkettőnk őszintén szereti otthonunkat, ez vezérel minket munkánk során.
Mostantól a II. kerületben mindenki megtalálhat minket, mindenki elmondhatja a véleményét, és mindenkit ugyanúgy megillet a 21. századi ügyintézés, a zöld és egészséges környezet, a lakóhely tisztasága, az akadálymentesítés Budapest egyik legjobb kerületében. Tartsanak velünk a következő években! Tegyük együtt a II. kerületet még jobb városrésszé!

Őrsi Gergely
polgármester

(Megjelent a Budai Polgár 2019/18-as lapszámában)

Címlap