2022. szeptember 17.

Közösségi egyeztetés a Fény utca és Lövőház utca megújításáról

Kulcsszavak Megosztás

Elkészült a Fény utca és a Lövőház utca forgalmi rendjének megújításáról szóló koncepció.

A koncepció több lehetséges változattal számol. Az ezekkel kapcsolatos közösségi egyeztetés szeptemberben megkezdődött.

Nagy változás érhető el a Fény utcában, amennyiben a két forgalmi sávos útpálya helyett egy forgalmi sáv, széles járda és zöldsáv jöhet létre.

Ebben az esetben három verzió kínálkozik. Az I. változatban 17 fa ültethető, és zöldsáv jön létre, a II. változatban 5 db új parkolóhely (kizárólagos lakossági várakozóhely és akár rakodóhely) jöhet létre, 14 fa ültethető és zöldsáv jön létre. A III. változatban nem jön létre zöldsáv, 16 db parkolóhely épülhet és 9 fát ültethetünk.

A Fény utcában további cél, hogy megteremtsük a lehetőségét annak, hogy a kerékpárosok a Lövőház utca felől a Retek utca felé is közlekedhessenek.

A Lövőház utcának a két Mammut közötti szakaszán a parkolósáv helyett 300 négyzetméter új zöldfelület jöhet létre várostűrő évelőkkel és cserjékkel, gyalogátkelővel.

A látványtervek nem számítanak végleges kivitelezés terveknek, a koncepció ábrázolását szolgálják.

Folytatni fogjuk a közösségi egyeztetést, de addig is várjuk visszajelzését.

Kérjük, írja meg véleményét a [email protected] címre a Fény utca és a Lövőház utca forgalmi rendjéről, illetve, hogy támogatja-e a Fény utca átalakításának valamely verzióját a három felvázolt közül, és a Lövőház utca forgalmi rendjének megváltoztatását, a 300 négyzetméteres lehetséges zöldterületet. Levelében írja meg, hogy az érintett útszakaszokat milyen gyakran használja, illetve hogy a közelben lakik-e, vagy közlekedik az útszakaszokon.

Számítunk véleményére!

Címlap