Közösségi egyeztetések a Csalit-Csatárka szabadidőparkról

Kulcsszavak Megosztás

A II. Kerületi Önkormányzat szabadidőparkot alakít ki a Csalit utca – Csatárka út – Szikla utca által határolt területen fekvő három, korábban elhanyagolt telken.

A környékbeliek véleményének megismerésére Őrsi Gergely polgármester közösségi egyeztetetést tartott két alkalommal is, szeptember 2-án és 9-én az egyik érintett telken, ahol számos környékbeli érdeklődő jelent meg.

Az ingatlanok a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában vannak, ám önkormányzatunk nemrég megkapta kezelésbe, várhatóan több évtizedre. A tervek szerint a helyszínen olyan parkot hoznának létre, ahol idősek, gyerekek és családok, kutyások, valamint a sportolni vágyók is jól érzik magukat.

A közösségi egyeztetéseken a polgármester többször hangsúlyozta, hogy a bemutatott tervek csak koncepciótervek, amelyeket a környéken és a kerületben élők véleményének meghallgatását követően fognak csak véglegesíteni.

Az önkormányzat célja, hogy a korábban vaddisznók által is sokszor látogatott, eddig elhanyagolt és gazos területek helyén olyan zöld pihenőpark jöjjön létre, amely rendezett, biztonságos, gyerek- és kutyabarát, továbbá minden korosztály számára tartogat hasznos és kellemes időtöltési lehetőséget.

Mint a polgármester kiemelte: a tervezési szempontok között elsődleges a zöldfelületek megtartása és minőségi javítása (többek között 100 új lombos fa és 500 cserje ültetésével), illetve a meglévő, értékes fák megőrzése.

Az egyeztetések a környéken élőkkel folyamatosak lesznek, a munkálatok legkorábban jövő tavasszal indulhatnak. A koncepcióterveket a tervezett funkciókkal (például játszótér, kutyafuttató, erdei futópálya, kültéri fittness park, botanikai bemutatókert, mini KRESZ-pálya a gyerekeknek) a lakossági igényeket is figyelembe véve alakítják, emellett az önkormányzat honlapján is megtekinthetők lesznek a tervek – hangsúlyozta Őrsi Gergely. Az egyeztetéseken Varga Előd Bendegúz alpolgármester mellett a képviselő-testület más tagjai is részt vettek.

Az itt látható képeken a koncepciótervek szerepelnek, melyekben több változás lesz már az első két közösségi egyeztetés eredményeként.

Címlap