Közösségi egyeztetésekre várják a helyi lakosokat

Kulcsszavak Megosztás

A Vasas Pasaréti Sportcentrum sportfejlesztési koncepciója, a pasaréti forgalomcsillapított övezet kialakítása, valamint az Apáthy Park koncepcióterve kapcsán lesznek közösségi egyeztetések kerületünkben.

Sportfejlesztési koncepció
A Vasas Sport Club vezetése október 5-én, 17.30-ra lakossági egyeztetésre hívja mindazokat a kerületi polgárokat, akik szívesen megismernék a Vasas Pasaréti Sportcentrum sportfejlesztési koncepcióját.

Az egyeztetés helyszíne: a Vasas Pasaréti Sportcentrum étterme (a sportcentrumon belüli pontos helyszín a járványügyi helyzettől és az időjárástól függően változhat).
Az anyaegyesület vezetése hosszú évek óta dolgozik a további szükséges, mértéktartó fejlesztések megvalósításán annak érdekében, hogy még több minőségi edzőfelülettel és kiszolgálóegységgel gazdagodjon a sportcentrum, amely a mindennapokban rengeteg gyermeknek, számos élsportolónak, valamint sportolni vágyó civilnek nyújt mozgási lehetőséget.
A Vasas Pasaréti Sportcentrum egy közel hathektáros állami tulajdonú terület, amelynek besorolása különleges rekreációs és szabadidős övezet, így többek között ez is garantálja, hogy a jövőben ne profitorientált és magánérdekeket szolgáló, hanem kizárólag sportcélú beruházások valósulhassanak meg.
A területre a fejlesztés lehetőségeit a 28/2019.(XI.27.) számú rendelettel elfogadott Kerületi Építési Szabályzat határozza meg.

Meggyőződésünk, hogy a tervezett fejlesztések nemcsak az egyesület és a sportolni vágyók számára fontosak, a módosított szabályozási paraméterek egyúttal a környezet rendezését és a parkolási viszonyokat is javítanák, így a környéken élők szempontjából is előnyösek.
Ebbe a folyamatba szeretnénk előzetes tájékoztatás céljából bevonni a kerületi polgárokat október 5-én, tőlük is visszajelzést kapva a terveinkre.
Számítunk minden érdeklődő részvételére: a Vasas Sport Club elnöksége
                                                                       *

Forgalomcsillapított övezetet alakítanak ki Pasaréten - a tesztidőszakban várják a lakossági véleményeket

A Pasaréti út, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Hűvösvölgyi út közötti hangulatos kis utcákba (a Gábor Áron utca kivételével) új KRESZ-táblák kerültek ki szeptember végén. A területen két szomszédos TEMPO 30-as övezet jött létre. A környék innentől hivatalosan is forgalomcsillapított övezetté vált, ahol a megengedett legnagyobb sebesség 30 km/h, ezenfelül pedig a kerékpárosok számára kétirányúvá válik több egyirányú utca is. Az autóforgalom a számára kedvezőbb fő- és gyűjtőútvonalakon marad, így a lakóutcákban nagyobb tere lesz a kerékpárosoknak, gyalogosoknak.
A beavatkozás célja, hogy az övezetben csökkenjen és lassuljon az autóforgalom, így a kerékpárosok, a gyalogosok, a gyermekek és az idősek biztonságosabban közlekedhessenek, és a forgalom zaja is halkabbá váljon.

A szeptember végén induló tesztidőszakkal párhuzamosan a Fővárosi és a II. Kerületi Önkormányzat a kozossegitervezes.budapest.hu/pasaret oldalról elérhető kérdőívben október 15-ig várja a használók tapasztalatait és további javaslatait. A honlapon részletes térképek és leírások is találhatóak a területről.

                                                                                *

Lakossági fórum az Apáthy Park koncepcióterve kapcsán

A Lilongwe Property Kft. tájékoztatja a II. kerületieket, hogy a Páfrány utca és Szalonka út kereszteződésnél lévő, Budapest, II. kerület, belterület, 11663/35 hrsz. alatt, valamint a Budapest, II. kerület, belterület, 11663/40 hrsz. alatt felvett ingatlanok területén „Apáthy Park” elnevezésű beruházás keretében villapark megvalósítását tervezi. A tervezett beruházás részeként a teljes körű nyilvánosság biztosítása érdekében a Lilongwe Property Kft. lakossági fórumot tart a II. Kerületi Önkormányzat bevonásával, amelyre tisztelettel meghívja az érdeklődőket.
A lakossági fórum keretében tájékoztatást adnak a koncepciótervvel kapcsolatban, amire a jelenlévők a helyszínen észrevételeket tehetnek.
Helyszín: 1021 Vadaskerti utca 1. szám alatt lévő M.E.S.E. Teniszpálya
Időpont: 2020. szeptember 28., hétfő 17 óra.

Címlap